У Горохівський міськраді не закрили першої сесії

01 Грудня 2020, 17:25
7478

Новообрані депутати міськради не дійшли згоди з питань про призначення старост населених пунктів та не змогли закрити першої сесії.

Після виборів секретаря міськради Наталії Ковальчук, майже одноголосного голосування за заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олексія Гайдука, дискусій та голосування за питання про оплату праці міського голови та формування постійних комісій міськради депутати не змогли дійти згоди щодо призначення старост сіл, що ввійшли до новоствореної ОТГ.

Так, згідно порядку денного, пропонувалося обрати старост для:

1. Підбереззя, Печихвост, Стрільчого, Полюхна, Козятина, Лемешева, Миркова, Пірванча;

2. Мирного, Пустомит, Уманців, Зеленолужного, Ватина, Ватинця;

3. Вільхівки, Ярівки, Терешківців, Ощева, Софіївки;

4. Скобелки, Бистровиці, Марковичів, Озерців, Рачина;

5. Холонева, Старостава;

6. Новосілок, Мислинів, Ковбані;

7. Звинячого, Красова;

8. Охлопова, Квасова, Крижової;

9. Журавників, Волиці Дружкопільської, Сільця.

Міський голова Віктор Годик зазначив, що обирають лише старост сіл без створення відповідних старостинських округів через відсутність законодавства про старостинський округ. Водночас депутатка міськради, ексголова Горохівської РДА Жанна Савчук цікавилася, який критерій застосовували на погоджувальній раді, коли готували проєкт рішення про призначення одного старости для восьми населених пунктів (Підбереззя, Печихвост, Стрільчого, Полюхна, Козятина, Лемешева, Миркова, Пірванча). На думку обраниці, один староста на таку кількість населених пунктів не зможе працювати ефективно.

Мирненський і Терешківцівський сільські голови Зоя Клибанська і Тамара Войтович зазначили, що при розподілі старост для окремих населених пунктів варто враховувати думку населення та чинити за принципом Городищенської ОТГ – призначати старостами сіл колишніх очільників сільських рад. Проте і ця думка не знайшла загальної підтримки серед депутатів.  

Депутат Віталій Клемба запропонував провести ширші консультації з очільниками сільських рад району та остаточно сформувати проєкти відповідних рішень. Тож, Віктор Годик вніс пропозицію, за якою питання про призначення старост сіл та реорганізацію сільських рад були зняті з порядку денного, а на погоджувальну раду для підготовки нових проєктів рішень запросили лідерів фракцій та сільських голів.

Останнім одноголосним рішенням депутати ліквідували Горохівську міську виборчу комісію. Коли ж відбудеться наступне засідання міськради, на якому закриють її першу сесію, – наразі невідомо.

Читайте також: У Горохові розпочали першу сесію міської ради




 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024