Уряд змінив карантині заходи в Україні

02 Грудня 2020, 18:08
887

В Україні скасували карантин вихідного дня.

Про це повідомляють на сайті Української Правди.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, карантин дав позитивні результати, однак продовжувати його не будуть. 

«І на вихідні й в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни», – запевнив урядовець.

Він нагадав, що з середини листопада була альтернативна модель локдауну – карантин вихідного дня. Прем’єр подякував усім, хто дотримувався рекомендацій уряду. Стосовно його позитивних наслідків Шмигаль сказав, що на кінець листопада за попередній тиждень було на 6 тисяч випадків захворювання менше прогнозованого.

Посилені заходи, мовляв, дещо стабілізували й ситуацію в лікарнях, зараз спостерігається вирівнювання відсотку зайнятості ліжок.

Денис Шмигаль розповів, що Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Прем’єр також повідомив, що влада провела опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій.

За результатами опитування, майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів. Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.

Читайте також: В Україні виявили більше 13 тисяч нових випадків коронавірусу

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024