Вишивана карта України прибула до Горохова

08 Червня 2017, 19:29
2943

Працівники державної казначейської служби Горохівського району презентували вишивану карту України.

Дійство відбулось на центральній площі міста біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

В заході взяли участь голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, голова районної ради Тарас Щерблюк, міський голова Віктор Годик, працівники держустанов.

Відкрила захід начальник управління державної казначейської служби України у Горохівському районі Олена Бекетова, яка розповіла присутнім про витвір народної творчості, створений руками казначеїв всієї України – вишиту карту України. Інформує сайт Горохівської районної ради.

У територіальних органах Державної казначейської служби України триває всеукраїнська акція «Вишивана моя Україна» і сьогодні продовжує свою унікальну подорож по волинській землі.

Розпочалася дана акція торік у серпні, напередодні Дня незалежності і приурочена до 25-річчя Незалежності України, ініційована Головою Державної казначейської служби України Тетяною Слюз. Її ідея полягала в тому, що працівники територіальних органів Державної казначейської служби України своїми руками вишиють карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами.

Протягом 2016 року полотно передавалось з регіону до регіону, вишивка доповнювалась новими візерунками. Символічно, що цей шлях карта розпочала з Луганської та Донецької областей, саме їх представники зробили перші узори, відтворюючи на ній символи своїх міст і мирного життя та підкреслюючи, що східний регіон нашої країни був, є і назавжди залишиться українським.

За два місяці казначейська карта побувала в кожній із областей. Переходячи від одного головного управління до іншого, вона ставала все багатшою і яскравішою, вбираючи не тільки нові орнаментні узори, а й тепло рук, які їх творили.

Після свята Покрови і Дня захисника України, коли робота була завершена, карта-вишиванка знову вирушила у велику мандрівку країною – з рук у руки, від казначейства до казначейства.

За час мандрівки з картою мали змогу ознайомитися представники органів місцевої влади, закладів культури та освіти, школярі, студенти, воїни Національної гвардії і Збройних Сил, клієнти казначейства та небайдужі громадяни. Казначейські герої – воїни АТО з Головою Казначейства несли її на Говерлу. 

30 березня 2017 року під час урочистих проводів вітчизняних дослідників на цілорічну наукову вахту до Антарктики передана команді зимівників. Після перебування на станції «Академік Вернадський» вона повернулася на Україну і продовжила свою мандрівку.

«Вишивана моя Україна» стала символом єднання та патріотизму, це – рукотворна сторінка історії державної установи, діяльність якої безпосередньо стосується кожної української сім’ї і всього суспільства. Йдучи зі сходу на захід усіма регіонами нашої країни, акція ще раз засвідчує високий дух патріотизму, притаманний українцям, поєднає всіх незримою ниткою любові до рідної землі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024