Угринів: у священика забрали парафію, а тепер ще й хату

29 Червня 2017, 10:06
7088

На Горохівщині хочуть відібрати дітей у священика Української Православної Церкви. Спочатку забрали парафію, а тепер ще й хату. І все вирішив суд.

А ось прихильники Київського патріархату намагаються вижити отця Ростислава з села Угринів. Інформує телеканал НТН.

Згідно із законом, неповнолітніх заборонено виселяти з житла без надання альтернативного. 

Вочевидь, у такий дивний спосіб суд розв'язав проблему - дітей залишив у помешканні, а батьків - ні!

Відеоролик можна переглянути за посиланням: На Волині священика з дружиною виселили з хати, а дітей залишили

Коментарі
29 Червня 2017, 16:49
Давно треба перейти йому в УПЦ КП.а не служити москалям !
29 Червня 2017, 16:55
Вибір є! служити Україні,а не Москві! Схилити голову перед історією цього села,його героїчним минулим та іти в ногу з часом: служити святій українській землі ї її громаді.
29 Червня 2017, 18:48
А ти як можеш вважати Патріархом того, хто 50 років вірно служив Москві і співпрацював із КГБ. Навіть українською не розмовляв. Хочете молитися - реєструйте громаду і будуйте храм. А робити таке беззаконня заборонив ще Христос. Не можна оскверняти Храм. Тим більше храм тієї Церкви, яка має апостольське приємство. Вона служить в першу чергу Богу, а не землі, не громаді. Ми Божі діти. Тут на землі розбрат і чвари, а натомість ви думаєте, що таким шляхом можна прийти до спасіння. "Нема ні скіфа, ні елліна, ні іудея, а нова твар в Христі Іісусі". Ми повинні служити Христу. Тим більше, що не церкві потрібно спасатися, а людям. Церква вистоїть. Через роки і тисячоліття. Але де потім буде душа того, хто колись на неї посягав? Служити не можна землі чи країні в церкві. Можна і треба Україну любити. Треба за неї молитися. Просити у Бога миру. Але служити у храмі треба Богу і все. Крапка. Бо доходить до того, що прапори в храмах чи перед храмами встановлюють. І не лише України, а і Євросоюзу. Та що вам там медом помазано? Чи ви думаєте, що вас там зустрінуть із квітами в руках? Там церкви в кафе і ресторани перетворюють. Афон хочуть закрити. Содомітство процвітає. А вони скачуть немов блазні під одну дудку. Думають, що праві. Правий Бог. А він ще дві тисячі років тому сказав: "Полюби ближнього свого як себе самого". Де ця любов? Серед бійки біля стін храму. Таке враження, що для прихожан УПЦ-КП роль в церкві грає не Бог, а приналежність, грає мова молитви, а не її глибинна суть. Тут не мовний аспект. Так, в окремих громадах УПЦ моляться українською, нею можна молитися дома, але як на мене українська мова оточує нас звідусіль. Ми її чуємо, ми перестаємо звертати на неї увагу. Вона наша розмовна мова. І коли чуємо нею Богослужіння, то не до кінця проникаємо у всі її глибини. Боронь Боже, не подумайте, що я не люблю і не дорожу своєю материнською мовою. Але велично і красиво звучить наша прабатьківська церковнослов'янська. Вона особлива. Це лише книжна мова. Її не використовували в буденності. До чого веду. Розуміти треба суть молитви у храмі і тоді все буде добре. Ти прийшов не до церкви молитися а до Бога. Бажаю усім київським попам хоча би інколи згадувати про Божі заповіді!
29 Червня 2017, 19:13
а що робити, як хто не розуміє прабатьківської церковнословянської? махають руками аби перехреститися, бо всі хрестяться....
29 Червня 2017, 19:31
угринівський служить українською, якщо ти цього не знав.
29 Червня 2017, 20:07
гнати москаля за село - чемодан вокзал
29 Червня 2017, 21:31
А дітей священика тобі. Всиновиш? Однак ти така матушка, як я балерина.
29 Червня 2017, 22:27
Як дивно, Господи обманюємо самі себе... віра у вищу силу- Бога . Майте храм в душі. Храм це не обовязково будівля. Статути і патріархати придумали люди. Бог запитає за вчинки кожного з нас. Маємо 10 . Заповідей. Божих
29 Червня 2017, 23:47
А чого ні? Громада збудувала житло для священника,а тепер перейшла в Київський патріархат,і там має заселитись інший священник.А батюшці нехай дадуть іншу парафію московіти.Та й житло він спадкував у м.Луцьку і син у нього вже повнолітній.Так вирішив суд і вже не один і треба виконувати його рішення
30 Червня 2017, 01:15
Мартуся, тобто атєц Микола, це вам не спиться? який ви обізнаний. нічого, скоро і вас Турак з села пожене. але за вас люди не встануть.
03 Липня 2017, 23:36
У Бога нет религии… А еще у Бога нет канонов, пяти столпов и правила не носить цветастую одежду. Ему все равно едим ли мы яблоки до Спаса, готовим ли молоко и мясо на разных плитах и принимаем ли пищу в светлое время суток во время рамадана. Он не требует читать намаз, совершать обрезание и верить в то, что мир основан на страдании. Ему не нужен наш двухнедельный пост, постное лицо и вырезанная дыра в районе сердца в знак скорби за усопшими. Все это придумали сами люди: слепили богов, нарисовали иконы и нанесли на белый камень орнаменты. Столетиями вели религиозные войны, уничтожали рыжеволосых женщин и тех, кто думал иначе. Написали сотни книг, разработали тысячи правил и ограничений. Осудили всех, кто не выполняет «Миквэ», не молится за умерших, на манер протестантов и не признает литургии. И ничего за 2000 лет не изменилось. Мы изучили языки, пользуемся интернетом, разработали умные палочки для еды и храним пуповинную кровь, но продолжаем убивать, грабить, врать и ненавидеть, невзирая на Иисуса, Кришну, Мухаммеда и Будду. Мы ссоримся на улицах и в вагонах метро. Имеем сотни врагов и половину друга. Играем в прятки и подделываем голоса. Носим маски и искусственные клапаны. И напрочь забыли, для чего живем, дышим и сцеживаем молоко. И даже не догадываемся, что пришли на эту Землю с одной единственной задачей – обрести счастье!
24 Липня 2017, 20:24
то цілуй своїх націоналістів в дупу...якби не радянська влада то ти ще ходив до тих пір в лаптях і орав деревьяним плугом...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39