Волинська облрада прийняла бюджет на 2021 рік

11 Лютого 2021, 13:20
844

Депутати обласної ради прийняли проєкт рішення «Про обласний бюджет на 2021 рік».

Про це йшлося на сесії 11 лютого. Доповідав директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.

Під час обговорення проєкту рішення депутат Сергій Кошарук поцікавився, чи врахували бюджетний запит обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Ігор Никитюк відповів, що ліцей має кредиторську заборгованість. На її погашення коштів у бюджеті не передбачили. Проте планують закласти ці кошти при розподілі вільних залишків. За словами голови облради Григорія Недопада, вільні залишки планують у сумі 5 мільйонів гривень. Цих коштів не вистачить, аби вирішити всі проблеми, які є в області.

За словами Ігоря Никитюка, у 2020 році бюджет області не виконали на понад 30 мільйонів гривень. Кредиторська заборгованість становить 1,2 мільйона гривень. У лютому доведеться брати державну позику, щоб збалансувати бюджет.

У свою чергу депутат від Аграрної партії Тарас Щерблюк зауважив, що в проєкті бюджету не передбачили коштів на підтримку аграрних програм. За його словами, потрібно передбачити 5 мільйонів гривень, щоб підтримати малих фермерів. До цієї теми повернуться під час розподілу вільних залишків.

Як зауважив депутат Іван Мирка, у проєкті бюджету не передбачили фінансування програми розвитку туризму.

Депутатка Людмила Кирда поцікавилася, чи виплатили заборгованість по зарплатах працівникам психлікарні. Ігор Никитюк відповів, що є заборгованість приблизно за два місяці. Також він повідомив, що всі кошти з «ковідного» фонду минулого року використали.

Депутати підтримали проєкт бюджету на 2021 рік з усіма пропозиціями бюджетної комісії.

Читайте також: ФОПи за рік принесли в бюджет України 27,5 мільярда

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024