Сільце: перед початком жнив освятили нову техніку

18 Липня 2017, 13:11
5947 Джерело: Фото Лесі Влашинець
У селі Сільце жнива розпочали із спільної молитви.

Подружжя Миколи і Жанни Віктовичів – директорів ТзОВ «Горохів-насіння» і ТзоВ «Волинь-АгроЦентр» – вирішило відродити українську традицію справляння «зажинків».

На великому господарському дворі у селі Сільце сім’я запросила звершити обряд освячення нової техніки настоятеля місцевого Свято-Симеонівського храму отця Петра Кравчука. Про це пише «Волинь-нова».

Духовний наставник освятив нову сучасну техніку, придбану керівниками цьогоріч та разом із церковним хором побажав присутній на дійстві хліборобській родині, яка працює в обох господарствах, Божого благословення на щедрий урожай.

Колектив господарств біля нової техніки
Колектив господарств біля нової техніки

– Так повинно бути, бо всі справи, роботу потрібно розпочинати з Божим словом. А ще у цьому році ми придбали багато нової техніки, котру «не випустили б» у поля неосвяченою, – казав Микола Віктович.

На двох тисячах гектарів землі навколо сіл Сільця, Борочича, Широкого та Охлопова Віктовичі на правах орендарів хазяйнують уже чотири роки. Цьогоріч із тих нив на 1000 га збиратимуть зернові, на 300 га – ріпак, на 450 га – сою, 60 га – гречку.

У дворі були два сучасні зернозбиральні комбайни NEW HOLLAND-и, два DOHN DEERE-и,  навантажувач JCB, комбайн КЗС-1218.  На цій техніці працюватимуть комбайнери Борис Загоровський, Андрій Король, Роман Корінецький, Анатолій Ліщук, помічник комбайнера Ігор Віктович.


У господарствах сумлінно трудяться механізатори Володимир Ясковець, Сергій Якимчук, Андрій Онишкевич, Іван Косинський, Андрій Дмитревич, Роман Павлюк, водії Володимир Шулепа, Микола Дроган, Назар Корзан.

Жанна і Микола Віктовичі
Жанна і Микола Віктовичі

Церковний хор із отцем Петром Кравчуком та Жанною і Миколою Віктовичами
Церковний хор із отцем Петром Кравчуком та Жанною і Миколою Віктовичами

 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024