На Горохівщині планують створити три об'єднані територіальні громади

21 Липня 2017, 09:30
4811

На сімнадцятій позачерговій сесії районної ради обговорили питання децентралізації у Горохівському та Радехівському районах.

Сесія відбулася у четвер, 20 липня.

На засідання районної ради прибули гості із сусідньої Радехівщини. Члени громадського об'єднання «Центр жіночих ініціатив «Марія» говорили про важливість та актуальність створення на сьогодні об'єднаних територіальних громад.

Зокрема, зазначили, що на Горохівщині планують створити три ОТГ - Горохівську, Берестечківську та Шклинську.

Голова районної ради Тарас Щерблюк підсумував, що питання створення ОТГ є надзвичайно актуальним і людям потрібно готуватися до радикальних реформ.

Коментарі
21 Липня 2017, 13:23
Дивно що це актуально для щерблюка. Горохів не створить громаду бо райрада через суд заблокувала!!!!!
21 Липня 2017, 14:10
Планують хто)))??? Планувати повинні люди чи їм потрібно 10, 20 чи 3 громади а не якісь планувальники в Києві які тих сіл і в очі не бачили. Інакше це не добровільне об'єднання а зігнання, таке саме як колись зганяли в колгоспи.
21 Липня 2017, 15:20
Хто ж дасть об'єднатись громадам. А куди тоді дівати руководітелів району???
21 Липня 2017, 23:55
Піврайону може і захоче об'єднатись з Гороховом, але чи захоче такого ДОБРОВІЛЬНОГО об'єднання громада міста... Це ще питання
22 Липня 2017, 00:11
Ти за руководітєлєй району не переживвай, це такі руководітєлі які завжди собі місце знайдуть. Не виключено що знайдуть його в так звані об є бані громаді. От кому і треба переживати то правильно Валєра Колібко вчора сказав це музична школа, бібліотеки спортшколи і інші районні фірми на чолі з адміністрнацією які будуть просто ліквідовані. І саме цікаво що Годик для Колібка відповів що його це мало хвилює, це проблеми районних руководітєлєй, і навіть його не цікавить те що більшість працівників тих установ являються якраз мешканцями того ж Горохова. Так що слухаючи чиїсь байки про користь об є баних громад, зійдіться на нормальне обговорення та задайте питання всі які цікавлять і руководітєлям району і Годику а тоді тільки можна приймати рішення, бажано таке щоб потім не лишитися - ні з чим.
22 Липня 2017, 00:20
А звідки то така інформація, що музична школа, спортшкола і бібліотеки будуть ліквідовані??? Чи шось таке покурив перед тим як писати? Валєра Колібко п'є, а ти куриш... Але видно не вкуруєш :)
22 Липня 2017, 00:49
А звілки інформація читай уважно. Вчора сказав Колібко "зі слів Годика". Підтвердило сьогодні що він таке сказав троє чоловік. Значить правда. Навіть якщо Колібко і пьє то нехай Годик разом з Колібком піде у всі ті фірми і скаже що це брехня все. От побачимо наскільки ти саме вкуруєш))) Видно взагалі туго, що тільки на Годикові замовлення від імені громади писати анонімні висери вмієш. В групі фейсбука очко жме написати, добре знаєш що разом з Годиком повне фуфло пропихаєте - а?))). Грошей ви заробите після обєднання, це ще питання, та навіть якщо і так знов їх для Рижука віддасте за памятник для Шевченка, а людям що з того буде?
22 Липня 2017, 01:27
Дуже "пахне" юрою корольчуком, тарасом щерблюком і "іже з ними"... "Вчора сказав Колібко "зі слів Годика". Підтвердило сьогодні що він таке сказав троє чоловік. Значить правда." Сьогодні троє чоловік підтвердило, що я Папа Римський :) :) :) ЗНАЧИТЬ ПРАВДА. Бігом кидай курити бо бачу пре... :). Уважно читаємо Закон України "Про добровільне об'єднання...", проявляємо ініціативу, ідемо до влади і вимагаємо... І на виборах вибираємо тих, хто за громаду буде стояти... Все дуже просто, але ж декому так хочеться взяти пару сотень гривень, а потім писати і обурюватися. Конституція України, Стаття 5: "Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу". Читаємо, думаємо, діємо
22 Липня 2017, 01:51
Хто зможе очолити об'єднану громаду? ЩЕРБЛЮК, ГОДИК, КОЛІБКО...? Давайте проголосуємо тут. Цікаво буде, напевно
22 Липня 2017, 02:34
Жоден мер не зробив для Горохова стільки, скільки зробив Годик. Його і виберуть люди
22 Липня 2017, 11:55
Віктор Леонідович не займайся самопіаром а проводити голосування ТУТ може тільки хвориворий на голову, Яке голосування ТУТ де один чоловік 10000 разів анонімно буде писати за одного кандидата. Є гркпа в фейсбуці от там і проведіть опитування. Чи там слабо?
24 Липня 2017, 01:43
Люди, які нині керують Україною, РАЙОНАМИ, ОБЛАСТЯМИ не є по суті українцями: не користуються у побуті мовою, не цінують культурні здобутки, природні багатства (руйнування пам'яток архітектури, вирубка лісів, отруєння землі - нормальна справа для сучасних можновладців), і гадки не мають про цінності держави Україна. <br/>Для них головне - урвати для себе, побільше, без упину, мільйони, мільярди. А завтра хоч потоп.<br/>То як від таких людей чекати проявів національної гідності? <br/>Захисту державних інтересів? Взагалі державности?<br/>Таким людям без коріння однаково, що продавати, аби лише прибуток був.
24 Липня 2017, 01:47
Люди, які керують Україною, на 100% розділяють цінності пересічних українців. Всі крадуть, просто дехто вкрав стільки, що може купляти бабусів за гречку для голосування за себе. Бабка бере &quot;шарову&quot; гречку і, голосуючи за гречкосія, радіє тому, як &quot;обманула систему&quot;. <br/><br/>Українці в більшості ненавидять державу і владу, і мріють красти більше, ніж дрова та гвинти на роботі. &quot;Бо всі крадуть&quot;. Мріють про шару. <br/><br/>Якщо заглибитися у проблему, ми маємо подвійний зворотній зв'язок демократична_влада - народ. Згідно до соціології будь-якої групи людей, приблизно половина населення є інфантильною бидломасою, що живе так, як сказала влада. З іншого боку, влада у демократичній країні обирається з середовища цієї бидломаси. Отака х-ня, малята. <br/><br/>Меншості активних людей треба дуже важко і жорстко працювати, щоб змінити... ні, не владу. НАРОД! Змінити мислення людей, щоб їхні тупі голови перестали голосувати за лайно. А голосували хоча б за менше лайно.<br/><br/>Майдан робила не більшість Українців. А приблизно 10-20%. Ще 20-30% - пасивно співчувало. Ще 20-30% - пасивно співчували владі. І 10-20% - активно антимайданили чи мали пряме відношення до режиму Януковича.<br/><br/>Всі важливі перетворення роблять 10-20% активного населення країни. А всі інші - просто пристосовуються.<br/><br/>Треба міняти народ. Як це колись робили активісти у 19ст.
24 Липня 2017, 01:50
Про варягів ще Нестор писав: &quot;пріідіте до нас і керуйте нами&quot;.
24 Липня 2017, 02:29
Я був на цьому збіговиську - Питання інше на сесії райради. там ніхто нічого не планував тільки кіно і статистика.<br/>Можу лише додати об'єднання громад необхідно впроваджувати у вигляді кластера - проекту співпраці ТГ. У Фейсбуці створено групу КЛАСТЕР РЕФОРМ. Заплановано цільову аудиторію депутати та голови місцевих рад взагалі то якщо хто цікавиться то приєднуйтесь усі охочі.
24 Липня 2017, 22:26
100% правда. В тому вся наша біда, що пристосовуємося, а не кардинально міняємо. А для змін потрібне чисте покоління, без хабарів, корупції і тої &quot;совковості&quot;, яка на кожному кроці... Таке покоління, яке &quot;ЖИВЕ&quot;, а не використовує нажите іншими поколіннями... Наших дітей потрібно вчити &quot;ЖИТИ&quot;, а гн &quot;ВИЖИВАТИ&quot;
24 Липня 2017, 22:26
100% правда. В тому вся наша біда, що пристосовуємося, а не кардинально міняємо. А для змін потрібне чисте покоління, без хабарів, корупції і тої &quot;совковості&quot;, яка на кожному кроці... Таке покоління, яке &quot;ЖИВЕ&quot;, а не використовує нажите іншими поколіннями... Наших дітей потрібно вчити &quot;ЖИТИ&quot;, а гн &quot;ВИЖИВАТИ&quot;
25 Липня 2017, 01:14
Ти продажна тварюка
25 Липня 2017, 10:05
Віктор Леонідович Годик не впадай в істерику. Створите ще ви ту громаду. Хай по перспективному плану кабінету міністрів, розом з Скобелкою, Холоневом та іншими селами але створите. І нічого страшного не станеться якщо через те не виберуть головою. Колись мером не вибрали Рака після довгого головування, потім Собуцького але нічого страшного не сталося і Горохів дальше остався стояти на свому місці. І в той раз останеться, може щей хтось новий перестане Рижуку за Шевченка до пенсії платити.
25 Липня 2017, 23:22
Так так, ми за кластер і за синергетичний ефект у всіх його проявах!!! УРА!!! Але центр громади має бути в Скобелці на заправці ВОГ, а Холонева нам не треба бо там б'ють циганів і обзивають різними поганими словами дуже похожими на синергетичний ефект
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024