«Пожежа» в НД «Просвіта» ФОТО

16 Березня 2021, 14:20
2883

На щастя, пожежа не справжня, а умовна. Рятувальники проводили гарнізонні тактико-спеціальні навчання. Метою таких навчань є відпрацювання взаємодії адміністрації обєкту з екстреними службами міста під час ліквідації НС і рятування людей.

Про це повідомляють місцеві рятувальники на своїй сторінці у Facebook.

За легендою: 16 березня до диспетчерської служби 9 ДПРЧ Управління ДСНС України у Волинській області надійшло повідомлення про те, що на території НД «Просвіта» (м. Горохів по вул. Паркова, 10) виникла пожежа.

За тактичним задумом навчань пожежа виникла на сцені  НД«Просвіта» внаслідок несправності електромережі. На момент прибуття рятувальних підрозділів пожежі вдалося поширитися на площу близько 149.5 м2.

По прибуттю до місця виникнення умовної пожежі пожежно-рятувальними підрозділами проведено оперативне розгортання сил та засобів, організовано дії спрямовані на пошук ймовірних потерпілих та ліквідації загоряння. Завдяки злагодженим діям вогнеборців умовну пожежу вдалося швидко локалізувати, ліквідувати та не допустити розповсюдження вогню на більшу площу.

Підбиваючи підсумки тактико-спеціальних навчань заступник начальника 9 ДПРЧ Управління ДСНС України у Волинській області капітан служби цивільного захисту Андрій Шейник вказав на основні аспекти при проведенні аварійно-рятувальних робіт на подібних обєктах та наголосив на необхідності тісної та злагодженої взаємодії між усіма спеціалізованими службами цивільного захисту, для забезпечення максимальної безпеки людей.

«Такі навчання допомагають відпрацьовувати стратегію та тактику реагування на надзвичайні події та дозволяють підтримувати сили та засоби Служби порятунку в підвищеній готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру», - відзначив Андрій Шейник.








 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024