Угринів: громада УПЦ судиться із сільрадою та громадою УПЦ КП

22 Липня 2017, 09:00

Громада УПЦ в Угринові подала до суду позов про визнання права власності на церковний будинок.

Господарський суд Волинської області прийняв до розгляду позов Свято-Хресто-Воздвиженської громади УПЦ у селі Угринів Горохівського району до Угринівської сільської ради та місцевої релігійної громади Воздвиження Хреста Господнього УПЦ КП про визнання права власності на церковний будинок. Про це інформує сайт Горохівського благочиння.

11 липня 2017 року суд провів перше засідання за позовом, та поки що відклав розгляд справи.

Як повідомили прихожани громади УПЦ в Угринові, на засіданні голова Угринівської сільської ради Віталій Шпиль у суді звинуватив вірян у тому, що вони нібито здійснили самозахоплення землі, відведеної під будівництво церковної хати рішенням виконкому Угринівської сільської ради 12 березня 1992 року.

Віряни стверджують, що будинок всі ці роки перебував у постійному використанні священиків громади УПЦ, з відповідним оформленням платежів за комунальні послуги і податку на землю, що збирався у сільській раді.

У відповідності до тексту одного з судових рішень по цій справі, визнано, що спірне майно будувала громада УПЦ, зареєстрована у селі ще у 1991 році.

Нагадаємо, нещодавно Верховний Суд України відмовив у розгляді позову протоієрею Ростиславу Сапожнику і виселив його з дружиною із церковного будинку.