Як провести весняні канікули безпечно: поради волинських полісменів

24 Березня 2021, 11:27
868

Ювенальні поліцейські наголошують на дотримуванні основних правил безпеки під час весняних канікул.

Закликають батьків та дітей особливо звернути увагу на правила поведінки в побуті, на дорогах та в інтернеті, щоб весняні канікули пройшли з користю та без нещасних випадків. Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Нагадують, що під час прогулянок потрібно йти тротуаром якомога далі від проїжджої частини; переходити дорогу тільки на зелене світло світлофора або на пішохідному переході, позначеному «зеброю»; а перед переходом подивитися наліво, направо та переконатися, що перехід безпечний.

Зауважують також, що краще триматися подалі та уникати розмов з незнайомими людьми, особливо, якщо ті поводять себе зухвало. На їх запрошення прогулятись або піти у якесь місце потрібно відповідати відмовою.

У побуті потрібно обережно поводитись при користуванні газом та електроприладами; не допускати гри з вогнем, із сірниками та легкозаймистими речовинами (особливо важливо обмежити доступ до цього малолітнім дітям). Подалі від дітей потрібно тримати ножі, ножиці та голки, адже необережне поводження з цими предметами може коштувати травмування.

Щодо інтернету – то тут, найперше, важливо донести дітям, що не можна надавати особисту інформацію незнайомцям. Йдеться про домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи. Не можна надсилати їм свої фото, відкривати повідомлення та інтернет-посилання незрозумілого змісту.

Якщо дитина в інтернеті зіштовхнулося із булінгом (цькування, залякування), секстингом (пересилання особистих фотографій, повідомлень інтимного змісту за допомогою сучасних засобів зв'язку), грумінгом (встановлення дорослими дружніх та довірливих відносин з неповнолітніми особами через Інтернет для вступу з ними в інтимний зв’язок, шантажування та залякування) , необхідно обов’язково звернутись до правоохоронних органів.

«Бажаємо вам, щоб весняні канікули минули весело, захоплююче, цікаво і, головне, безпечно для дітей та батьків. Вкотре наголошуємо, що співробітники поліції постійно дбають про вашу безпеку й готові негайно прибути на допомогу, якщо ви цього потребуватимете», – йдеться у повідомленні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39