Дівчина з Горохівщини мріє стати акторкою

28 Березня 2021, 17:44
Лілія Снітко 3627
Лілія Снітко

До святкування 150-річниці від Дня народження Лесі Українки було проведено онлайн-читання її творів, а відтак соціальна мережа ще довго рясніла цікавими й оригінальними відеозаписами з художньою декламацією. Серед десятків публікацій вразила чуттєвість виконання уривку з поеми «Одержима» талановитою Лілею Снітко.

Про це пише газета «Горохівський вісник».

Лілія Снітко родом із села Мирне. Навчаючись у місцевій школі до 11 класу, любила уроки української літератури й мови, брала активну участь у творчому житті школи. Завжди з приємністю згадує, як вчителька Євгенія Зубко залучала її до КВК, виступів, різних конкурсів. Лілія розповіла, що вдячна Євгенії Петрівні за те, що вона скеровувала її творчий потенціал у правильному напрямку.

Після закінчення школи дівчина вступила у ВНУ Лесі Українки на спеціальність культоролога, та вже під час навчання зрозуміла, що цей фах не лежить їй до душі, а Луцьктісний для реалізації амбіцій і мрій.

Мрія ж у Лілії чудова й зрозуміла для багатьох дівчатстати актрисою! Її тепер здійснює, навчаючись другий рік в Інституті кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтва.

Вступ у цей престижний виш був дуже хвилюючим для юної дівчини, але талант у тандемі з наполегливістю викликали схвалення у поважної знаменитостями приймальної комісії.

-Я була надзвичайно щаслива тоді, а зараз я відчуваю, що знаходжусь на своєму місці, в чудовому творчому середовищі, - щиро ділиться думками студентка Лілія Снітко.

На екранах телевізорів ми бачимо, як, начебто, легко улюблені актори вживаються в свої ролі, та за цією легкістю й невимушеністюгодини заучування тексту, десятки повторень однієї кількахвилинної сцени, кропітка робота гримерів, вміння брати себе в руки й бути надзвичайно терплячим. При створенні кінематографічної стрічки часто потрібно забувати про незручний одяг, холод чи погане самопочуття.

Лілія Снітко розповіла, що завжди розуміла, якої віддачі й зусиль потребує навчання акторської майстерності, що ця професія вимагає фізичної й психоемоційної витривалості. Потрібно бути готовим до конкуренції, критики та до багатьох акторських проб. Дуже важливо не зазнаватися від успіху й не падати духом через невезіння.

-Нас навчають повної емоційної самовіддачі, осмислення всієї серйозності й відповідальності, бо акторам доводиться жити не лише своїм життям, але й долями героїв. Потрібно володіти й чудовою памяттю, й вмінням імпровізувати. Не обійтися без навичок диктора та хисту передавати емоції мімікою. При цьому необхідно памятати, що високі вершини не люблять підкорюватися відразу, - захоплюється своєю професією дівчина.

Не секрет, що студенти КНУКІМ мають змогу вже під час навчання брати участь у зйомках популярних українських серіалів, кліпів, телепередач. Навіть кожна другорядна роль, масовка чи просто присутність на знімальному майданчику - це досвід, який неодмінно стане у нагоді.

Лілія розповіла, що в університеті є доволі багато зіркових викладачів, з якими не раз доводилося зустрічатися в коридорах вишу. Серед них Остап Ступка, Дмитро Ступка, Володимир Горянський, Станіслав Боклан, Ірма ВітовськаТакож у навчальному закладі можна відвідувати майстер-класи від відомих українських телеведучих, співаків, хореографів.

- Зірок кіно й естради бачила чимало в університеті і на концертах ректора Михайла Поплавського, - усміхається дівчина. До слова, їй уже випадала можливість працювати на знімальному майданчику з відомими людьми. Скажімо, статистом у кліпі композитора й співака Дана Балана, а нещодавно захоплювалася своїм покликанням на одній кіноплощадці з акторкою Катериною Вишневоюзіркою українських серіалів «Мертві лілії», «Незабута», «Два серця» та ін.

У товаристві таких топових українських артистів, як Тіна Кароль і Олег Винник, Лілія також була на зйомках Новорічного вогника-2020. Зі слів нашої землячки, таке оточення надихає студентів, які навчаються на акторів, а мрія здається набагато ближчою до здійснення.

Діана САДЖАЙЯ

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром