Збільшили список препаратів, які можна отримати безкоштовно в аптеках Горохова

03 Серпня 2017, 10:16
1479

З 1 серпня перелік ліків, які входять до програми «Доступні ліки», збільшилися на чверть, їх вже близько 200 препаратів.

Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі.

Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою зможуть отримати їх безкоштовно або з незначною доплатою.

До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

ПЕРЕЛІК АПТЕК

У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями.

Реєстр зокрема включає інформацію про торгівельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати.

Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти в Україні з квітня 2017 року. 

Нагадаємо, що для того, щоб взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою «Доступні ліки».

Коментарі
03 Серпня 2017, 21:30
Солдат звернувся до влади: Не судити вас, не по ефірах водити, а просто стріляти. Кулю в потилицю і запевняю — у пеклі будуть вам радіСьогодні вранці я думаю про безкарність та вседозволеність мафії — грьобана сволота, яка дозволяє собі вбивати людей посеред білого дня! І це не на війні — це на вільній землі! Ці вбивають, поліцаї б’ють та знущаються, сепаратисти в Раді голови підіймають, чиновники грабують, а політики усе за собачі будки та агентів кремля розповідають, і ще нас повчають, як нам жити й чи жити нам взагалі.. Ми знаємо, як нам жити. Ми знаємо, як навести лад. Ми маємо просто вас вбити. І тоді усе буде гаразд. Вбити. Повісити. Знищити. Одного гарного літнього дня. Ранком. Зібрати до купи. На стадіоні. І потім скласти десь штабелями. На холодному бетоні. Й підпалити. Усіх разом. Щоб не лишалось од вас жодної згадки! Вбивці Небесної сотні, нелюди-злочинці, «вори в законі», нардепи від 16 січня, усі як один в вишиванках «патріоти» нової хвилі — «розенблати» і «голубани» — спотворене обличчя нової влади. Не судити вас, не по ефірах водити, а просто стріляти. Кулю в потилицю і запевняю — у пеклі будуть вам раді. Ось тоді реформи такими темпами підуть, що Лі Куан Ю нам позаздрить. І збудуємо омріяну квітучу країну за рік або два. А доти будемо страждати, і з вітряками воювати. А вони усе будуть надалі нас вбивати, та по тюрьмах саджати. Зверхньо повчати й розповідати за те, як нам жити на своїй Богом даній землі. «Поховайте та вставайте, Кайдани порвіте, І вражою злою кров’ю Волю окропіте. І мене в сем’ї великій, В сем’ї вольній, новій, Не забудьте пом’янути Незлим тихим словом..»
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024