У Горохові відзначили День пам’яті Чорнобильської трагедії ФОТО

26 Квітня 2021, 17:22
2648

У Горохові вшанували пам’ять людей, які загинули внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь Горохівський міський голова Віктор Годик, депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, депутати Горохівської міської ради та представники громадськості.

Про це повідомляє сайт Горохівської міської ради.

Мітинг-реквієм на Пагорбі Слави розпочався з молебню біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля», який звершив настоятель Свято-Вознесенського храму міста Горохова о. Андрій Сидор. В цей трагічний день від усієї громадськості дякував героям-чорнобильцям депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк. Віршованими рядками у виконанні учнів Горохівського ліцею №2, автором яких є учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, депутат Горохівської міської ради Геннадій Кудря, пролунали трагічні факти 35-річної давнини.

«Сьогодні, із болем у серцях, вшановуємо 35-ті роковини Чорнобильської трагедії. Усіх, хто рятуючи нас від ядерної небезпеки, віддав свої життя. Чорнобиль – це перш за все біль. Це зруйновані долі людей. Ніколи ніщо не може бути вищим за життя. Це головний урок Чорнобиля», – висловивши щирі слова шани, Горохівський міський голова Віктор Годик вручив Пам’ятні відзнаки та Подяки учасникам ліквідації наслідків аварії.

На завершення заходу відбулося спільне покладання квітів до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля».

Трагедія забрала багато життів протягом 35-ти років та продовжує забирати їх сьогодні.  У населених пунктах Горохівської територіальної громади старости сіл вшанували померлих учасників ліквідації покладанням квітів до їх могил.



















 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024