У селах Горохівської територіальної громади провели профілактичний захід ФОТО

28 Квітня 2021, 10:53
3112

Головними спеціалістами  служби у справах дітей Тетяною Карпук і Анною Сулім спільно із фахівцем соціальної роботи відділу соціального захисту управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради Ларисою Горбань, старшим інспектором сектору ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області Сніжаною Лапків у Горохівській територіальній громаді (села Мирне, Звиняче, Красів, Рачин, Озерці, Бистровиця),  був проведений  профілактичний захід, який мав на меті  обстеження умов проживання та виховання дітей в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, виявлення безпритульних та бездоглядних дітей.

Про це повідомляє сайт Горохівської міської ради.

Право дитини на належне батьківське виховання забезпечується системою державного контролю. Служба у справах дітей Горохівської міської ради, як координуючий орган, постійно здійснює аналіз стану бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх, умов та причин поширення негативних явищ у підлітковому середовищі, вживає заходи щодо захисту прав дітей, попередження соціального сирітства тощо.

             В ході рейду з усіма батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства. Дорослим було наголошено про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині. За результатами перевірки було виявлено нову сім’ю, що опинилась в складних життєвих обставинах та потребує систематичного контролю з боку соціальних служб.           

              Також у ході проведення рейду було проінспектовано умови проживання шести дітей, позбавлених батьківського піклування, які тимчасово влаштовані в родини кандидатів у опікуни, піклувальники на території зазначених населених пунктів.

               З метою недопущення продажу суб’єктами господарювання неповнолітнім спиртних напоїв та тютюну та в рамках проведення акції «Відповідальність починається з мене» під час проведення вищезазначеного профілактичного заходу працівниками служби у справах дітей спільно із інспектором ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області Сніжаною Лапків проінспектували торгівельні заклади на території зазначених населених пунктів. Були роздані інформаційні матеріали щодо недопущення продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024