У Горохівському районі зі злочинністю бореться 64 поліціянти

09 Серпня 2017, 19:19
1836 Джерело: volyn.com.ua

Сьогодні один із найбільших на Волині за площею і кількістю населення Горохівський район держава ввірила захищати від кримінальних злочинців і адмінпорушників 64-ом поліцейським.

Дев’ять  із них є представницями красивої половини. Наймолодшому  Назареві Бочковському лише 19, а найстаршому інспектору майору поліції Андрієві Кусевичу – 47 років. Університетом вишколу знань та офіцерської честі колективу слугує 18-річний досвід служби начальника Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області підполковника поліції Сергія Поторася, а цими днями колектив знайомився з новопризначеним 38-річним заступником начальника цього відділу поліції майором  поліції Степаном Свинарчуком, уродженцем Тернопільщини, який прибув у Горохів після служби в Луцькому міському, районному відділах ГУНП у Волинській області. Про це повідомляє сайт volyn.com.ua.

Зі слів Сергія Поторася, зі зміною законів змінилися і завдання поліцейських, і методика їх виконання. Радує факт оновлення матеріально-технічної бази. Наприклад, сьогодні Горохівщину патрулюють два нові комп’ютеризованими автомобілі, отримані упродовж двох останніх років. Стільки ж часу немає дефіциту в паливно-мастильних матеріалах, у слідчих  з’явилися спеціальні валізи, наповнені всім необхідним для ведення слідчих дій аж до вартісних відеокамер, у кабінетах створені належні умови для праці, не бракує ні паперу, ні інших елементарних канцтоварів, чим теж прикро згадуються останні роки функціонування міліції.

Разом із тим держава збільшила офіцерам зарплатню і поступово «вбирає» їх у нову форму, що теж є фактами заохочення для молоді, яка службу в Національній поліції України обирає для себе житейською дорогою честі і професійним хлібом. 

«Завдяки взаєморозумінню, яке склалося з усіма гілками влади району, з громадськістю цьогоріч у районі було відкрито пункти поліції у Мар’янівці, Берестечку і Угринові. Відчутною в цій справі була допомога органів місцевого самоврядування оргтехнікою, ремонтними роботами, готовністю  розраховуватися за енергоносії у нововідкритих приміщеннях. Мери Горохова і Берестечка Віктор Годик і Валентині Залевська закупили за кошти з міських бюджетів  відповідно сім і п’ять відеокамер», -  розповів Сергій Поторась.

Які злочини є нині домінуючими?

Такими, зі слів головного полісмена району залишаються крадіжки різних форм власності. Чимало викликів припадає на випивох, яких горілка провокує на сімейні і громадські дебоші. Є багато анонімних повідомлень, які не підтверджуються . Прикро за таких заявників, бо їхні необдумані вчинки насамперед свідчать про невігластво і безкультур’я. Таким важко зрозуміти, що доки поліцейські спішать на лжетелефонну інформацію, в ці хвилини їх допомога може бути вкрай потрібною  іншим людям.

До слова, Горохівський відділ поліції наразі є єдиним в області, в якому працівники змінюються на чергуваннях і патрулюваннях раз на 12 годин, а не щодоби. Чому так? Сергій Поторась вважає, що це нововведення теж слугує чинником ефективності служби, бо протягом доби у чергову частину надходить до 25-ти повідомлень, які визначають завдання різної складності.

Словом, упродовж  двох років від  дня реорганізації міліції в поліцію років колишнім міліціонерам  довелося звикати до багатьох нововведень, молоді випускники нинішніх вишів поліції поки що набираються досвіду. Їх  побажання - отримати  нові службові автомобілі, бо двома обслуговувати великий район, враховуючи стан дорожнього покриття, буває непросто. У селах люди кажуть, що хотіли б мати більше дільничних офіцерів поліції, а не всього 9 на 40 сільських, селищних і міських рад.

Автор: Леся ВЛАШИНЕЦЬ

Коментарі
10 Серпня 2017, 15:34
А грузинської корчми на автостанції за Софією плюс закрити не можуть... ото швидке реагування і кришування ... Старах перед грузиняками-бандитами- наркоманами великий наші горохівські поліцаї мають ? Ай- цвай- драй поліцай...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024