Сільським головам розповіли про добровільне об’єднання громад та реалізацію реформи децентралізації

11 Серпня 2017, 15:16
1347

У середу, 9 серпня, у залі засідань Горохівської районної ради відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука із сільськими, селищними, міськими головами.

Під час зустрічі обговорили фінансові можливості майбутніх ОТГ, алгоритм дій процесу об’єднання та надання юридичної допомоги подальшого формування громад.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук відмітив, що створення об’єднаних територіальних громад дозволить залучити в місцевий бюджет додаткові кошти. Адже для тих ОТГ, які будуть об’єднані на першому етапі адміністративної реформи, з державного бюджету будуть виділятися додаткові субвенції.

Також він зазначив, що утворення об’єднаних територіальних громад дозволить Горохівському району вступити в новий етап реформи й приступити до формування нових адміністративних меж району.

У свою чергу  керівник Офісу реформ, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк та заступника начальника бюджетного управління департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Горщар озвучили для присутніх у залі фінансові підрахунки, які на прикладі вже сформованих в області ОТГ демонструють, що реформа дозволить залучити у місцеве самоврядування краю фінансові надходження, які можна буде використати на розбудову інфраструктури населених пунктів району.

Громада повинна формувати свій бюджет. І тому добровільне об’єднання громад – на часі. В ході обговорення звучало безліч запитань від присутніх у залі, всі  бажаючі  мали змогу висловитися з приводу територіального об’єднання громад. На запитання, які виникали,  були надані обґрунтовані відповіді з боку керівництва області та району.

Коментарі
11 Серпня 2017, 22:25
Странные люди пошли. Сами врут, а от других требуют правды.
11 Серпня 2017, 23:21
Ось і почнуться останні дні села і його вимирання...
12 Серпня 2017, 11:58
Дивно але всі такі чиновнички розказують всім як багато бюджетних грошенят дадуть для ради яка об’єднається. А потім ті грошенята порозкрадають на ремонтах доріг, різних приміщень. Та ніхто не каже наскільки краще від того стане жити простим людям. От і цей чиновник розказує що якщо громади об’єднають то їм дадуть декілька мільйонів, ну якщо ми такі багаті то може краще пенсії, зарплати людям попіднімати а не давати гроші на розкрадання.
12 Серпня 2017, 21:41
КУДИ НЕ ГЛЯНЬ - ОДНІ ПОКИДЬКИ! А МИ ДОСІ НЕ ТІЛЬКИ УТРИМУЄМО ЇХ ЗА КОШТИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ, А ЩЕ Й ДОЗВОЛЯЄМО СЕБЕ ОБКРАДАТИ ВІДКАТАМИ, ТАРИФАМИ, ХАБАРЯМИ...ac ЗАБОРОНИТИ БІЛЬШЕ 2-х РАЗІВ ОБИРАТИСЯ У ВЕРХОВНУ РАДУ!
12 Серпня 2017, 23:44
А також в обласну раду, районну, міську і сільку. Два раза вибрали і хватить!!!
13 Серпня 2017, 23:49
А найкраще, щоб зовсім не обирали нікого і нікуди, і хай править цар-батюшка... ото-то настрої в суспільстві...
15 Серпня 2017, 00:20
Хоч покидьки, але нехай керують...? (по логіці хватить) Чесні і законопослушні нехай керують,<br/> а не аферисти !
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024