У Сенкевичівці освятили нову каплицю

07 Травня 2021, 09:49
1432

У селищі Сенкевичівка Городищенської громади освятили новозбудовану каплицю.

Про це йдеться на сайті громади.

У четвер, 6 травня, у день Святого Георгія Побідоносця, митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив капличку у селищі Сенкевичівка, де нині відзначають престольний празник.

На відкриття також прибули всечесні отці Собору священників, посадові особи Городищенської громади, гості.

Спершу відбулася Божественна літургія у Свято-Юріївській церкві, яку очолив митрополит Михаїл. Далі хресною ходою процесія рушила у центр селища, де освятили капличку.

Настоятель місцевого храму отець Богдан поділився словами вдячності з усіма присутніми, хто долучився до святкового дійства та підготовки до нього.

«Уже дуже давно ми хотіли освятити цю каплицю, але різні перипетії завжди цьому перешкоджали. Але сьогодні, завдячуючи людям, які жертвували кошти, які своєю працею возвели цю святиню, ми на цьому місці», – зазначив священник.

Також настоятель коротко поділився історичними подіями, які передували збудуванню каплички саме тут: колись на цьому місці було НКВД і у цих місцях, як розповідали люди, мордували молодих дівчат, ґвалтували і кидали у підземелля. Їх не поховали за християнським звичаєм.

Згодом під час прибирання парку в центрі селища зрізали одне з дерев – на зрізі явився хрест. Тому, за благословення правлячого Архієрея тут і звели каплицю.

«Благословляю першу неділю після Трійці, у день Всіх Святих, вважати престольним празником у каплиці – на знак пам’яті про тих, хто тут поліг», – засвідчив владика Михаїл після проповіді отця Богдана.

Звернувся до присутніх також староста підвідомчої території Валентин Гаврилюк, котрий разом із багатьма активістами громади був нагороджений благословенною грамотою за церковні заслуги перед Православною Церквою України.

«Особливої святковості сьогоднішній події додає те, що відкриття каплички відбувається на престольний празник. Адже, коли є Бог і наша громада, то буде і Україна! Капличка збудована трудами жителів селища та благодійників. І сила наша – в єдності! Тож нехай кожен, хто переступає поріг цієї храмової будівлі, не задумується якої він віри, бо тут об’єднуються серця і щирі молитви усіх людей. Дякую усім, хто активно долучався до благоустрою на території нашої святині та навколо неї. Христос воскрес!», – сказав Валентин Гаврилюк.

Запросили до слова і очільницю Городищенської ТГ Світлану Соколюк, котра привітала усіх зі Світлим Христовим Воскресінням, престольним празником та торжественною подією – освяченням каплички, до якої люди приходитимуть, щоб набратися сили, міцності духу та помолитися за здоров’я близьких.


Читайте також: У Цеперові священник Московського патріархату «переосвятив» новий придорожній хрест

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024