Паломники із Ощева пішки дійшли до Почаєва

20 Серпня 2017, 10:25
2110

Семеро паломників взяли участь у пішій Хресній ході, організованій Хрестовоздвиженським храмом села Ощів, до святинь Почаївської Лаври. 

Паломництво для ощівчан не є дивиною. Така традиція утвердилася серед жителів села ще за часів богоборчої атеїстичної влади. Багаторічна учасниця ходи Лариса Парій згадує, що колись її батько і мама постійно ходили до Почаєва, навіть були випадки зцілення під час паломництва.

«У батька мого, Петра Рафаловича, ще змалку на нозі виникло запалення кістки, лікарі казали, що напевно ходити він не зможе. Але зупинився в нас на ніч один чоловік і сказав, щоб Петро обов'язково пішов до Почаєва. «Але як? Він ходити вже не може!» - дивувалися рідні. Але взяли його з собою. А в сусідньому селі хлопчик сказав: «Я сам піду». І на все життя став здоровим» - згадує Лариса Парій.

Вже багато років незмінно ходять до Святині Терешківцівський сільський голова Тамара Войтович із дочкою Тетяною, Євгенія Зубко, Людмила Новосад, уже згадувана Лариса Парій, а також багато інших людей, які цьогоріч через поважні причини не змогли долучитися до Хресної ходи.


1

 

Шлях до святині пролягав через вісімнадцять населених пунктів Волинської, Рівненської та Тернопільської областей. У кожному селі чи місті паломники зупинялися біля поклонних хрестів, співали величання животворчому Хресту. А на довгому польовому шляху повністю прочитали Псалтир Божої Матері. 

Хто не ішов разом із нами, той напевно і не зрозуміє, що таке радість зустрічі з Господом на землі. Паломники відвідали урочисті Богослужіння в Успенському та Троїцькому соборах, у Свято-Духовому скиту. Побували в печері преподобного Іова, приклонилися до його святих мощей, Цільбоносної Стопи Божої Матері.

1

1


 

Джерело: gorokhivblag.com.ua

Автор: Роман НОВОСАД

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024