Волинь: екстреній медицині бракує «швидких» та фельдшерів

21 Серпня 2017, 15:48
1290

Реформа екстреної медицини дещо змінила на краще стан речей у цій галузі. Утім, чимало проблем та потреб досі актуальні.

Про це йшлося сьогодні, 18 серпня, під час прес-конференції у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Головний лікар КЗ «ВОЦЕМДМК» Олег Куц розповів, що екстреній медицині Волині не вистачає автомобілів. Зокрема, необхідність існує у закупівлі 60 нових автомобілів. Адже наразі чималий відсоток «швидких» – це старі автомобілі, яким від 15 до 33 років, пише сайт «Волинська правда»

На переконання Олега Куца, наразі всі бригади забезпечені автівками, але 60% транспорту у вкрай зношеному стані. За словами очільника закладу, за останній час отримали лише кілька уживаних іномарок як благодійну допомогу. Щоправда, у кожному районі області поряд із УАЗами, які постійно ремонтують, є хоча б один автомобіль «Пежо» у хорошому стані.

«Не буває такого, що бригада не виїхала на виклик через поломку авто», – запевнив Куц. До того ж, як він розповів, відчувають у галузі екстреної медицини гостру нестачу водіїв «швидких». Особливо це стосується міст. Окрім того, здебільшого бригада складаються лише з водія та фельдшера, тобто є неповними.

Повні ж бригади є лише у Луцьку та Ковелі. Таких бригад на всю Волинь усього 7–8. Аби ж повністю укомплектувати всі бригади та створити нові, яких не вистачає, необхідно приблизно 350 фельдшерів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024