На Волині хочуть заборонити священикам і депутатам брати участь у шкільних лінійках

28 Серпня 2017, 15:02
2081 Джерело: ВолиньPost

На порталі петицій з'явилася ініціатива про заборону чиновникам і духовенству брати участь у шкільних лінійках, зокрема йдеться про свято 1-го вересня та останнього дзвінка.

Таку ідею почали активно обговорювати у соцмережах, і за половину відведеного на голосування часу вона набрала 150 підписів при потрібних 300. Якщо лучани продовжать так активно голосувати, є ймовірність, що владі таки доведеться її розглядати.

Що спонукало до формування такої петиції і чи варто забороняти промови депутатів і священиків у школах, дізнавався "Конкурент".

Автор ідеї, оператор телеканалу "ZIK" Віктор Макаревич розповів, що у соцмережах побачив звернення українців до Президента України зі схожим проханням. Після того створив таку петицію у Луцьку.

«Це було спонтанне рішення, яке раптом прийшло у голову. Просто дістала вже ця багаторічна присутність духовенства, політиків та політиканів на подібних святах», – каже він.

Віктор Макаревич у петиції зазначив, що краще, коли слово на шкільних лінійках мають тільки вчителі, батьки та діти.

«Шановні депутати,чиновники,політики,кандидати усього вищезгаданого! Ваша присутність на шкільних святах – це є прояв старої, комуністичної, піонерсько-комсомольської системи, яка абсолютно застаріла і недолуга у наш час вільної України. Зрозумійте нарешті, що ваші соціально-політичні монологи про пластикові вікна/двері/жалюзі/комп'ютери/принтери/сканери вже нікому не потрібні. Це все вже стало нормою, а не заробітком голосів на майбутніх виборах. Тим більше, що якраз у період проведення вищезгаданих свят в Україні панують сухі і теплі погодні умови, тому учням протипоказано довге перебування на відкритих шкільних майданчиках», – зазначив він у петиції.

Натомість керівник Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Василь Грановський каже, що зовсім не впустити депутатів, від яких залежить життя навчальних установ, теж буде неправильно.

«Яких би політичних уподобань людина не була, вона притримується своєї точки зору, але вона дає зобов'язання працювати для інших. Те ж саме і зі священиками. До них ходять ті ж самі батьки, діти яких ходять в школу. Якщо все обрізати, то хто тоді буде приходити? Хтось все-таки повинен бути від представників влади, бо на цьому тримається школа. Зрозуміло, що сьогодні батьки допомагають навчальним закладам, та все ж. Освіта тримається на місцевому бюджеті. Категорично відрізати ми не можемо, це буде не по-людськи, на це треба дивитися з різних боків», – зазначив він.

Коментарі
28 Серпня 2017, 23:33
Як заборонити? А якщо в цього священника там діти навчаються? Всім забороніть))) нехай зразу дитина йде без батьків в школу як в армію. От що навчилися після майдану робити то тільки забороняти, забороняти, забороняти і забороняти)))
29 Серпня 2017, 00:57
ЩЕ ЗАБОРОНІТЬ ІСТИ А В ТУАЛЕТ ХОДИТИ І СВЯЩЕННИКІВ НАШО ЗРАЗУ ОБРІЗАННЯ ЗРОБІТЬ АБО ІСЛАМ ПРИЙМІТЬ
29 Серпня 2017, 13:47
А як подати петицію щоб заборонити українцям на Марс літати??? Знаю що ніхто не збирається але як це патріотично і теж яка не яка але заборона).
29 Серпня 2017, 15:08
Проводьте краще опитування населення і приймайте рішення щоб покращити життя народу а не майтеся дурницями-хто має бути присутній на лінійках.
29 Серпня 2017, 23:49
Е ні, опитування населення ніяк не можна, ще захоче кращого життя і прийдеться ділитися владі з тим населенням. Краще придумати через ура активістів якусь ідею щоб хлопи лобами човплися і кожен думав що відстоює якучь важливу національну ідею.
30 Серпня 2017, 12:55
Підписав! Пора закінчувати з тіею шароварщиною
30 Серпня 2017, 15:20
то є діло серйозне, теперки хто з депутатів чи попів попреться в школу першого вересня - той москаль ))))
30 Серпня 2017, 16:39
ну не можна попам першого вересня Отченаш прочитати дітям - все має бути як при комуністах, сплошні заборони))). І все одно що в нас же декомунізація. Скоро допетицимося що самі не будем знати хто що хоче.
30 Серпня 2017, 16:46
Ви праві. Дійсно складається таке враження що холопів спеціально якимись дрібницями лобами зіштовхують. Ну ж ніхто не додумався подати петицію щоб заборонити батькам платити подачки на утримання, ремонти шкіл. Це не вигідна петиція для влади, а таку щоб від проблем насущних відволікати - ось вам, гризіться холопи. І масло в вогонь будуть підливати інші холопи які вже добрий десяток років на шкільному дворі не були.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39