Герой з Горохівщини, який захищав Україну на Сході, потребує допомоги

11 Червня 2021, 14:44
Вадиму Тимчишину 1183
Вадиму Тимчишину

Військовому Вадиму Тимчишину з Шклиня необхідна термінова операція із заміни двох кульшових суглобів.

Про це пише волонтерка Наталія Ариванюк у фейсбуці. 

«Що таке кульшові суглоби, які зносилися на війні? Клятій війні, яка триває сьомий рік.Це – неспроможність в свої 30р. з хвостиком принести звичайне відро води в поміч своїй вагітній дружині. Бо на ній, крім нового життя – щодня зварити їсти, дати лад господарці й старшим дітям. Купа отих побутових дрібниць, де твої кульшові суглоби мали б вправно служити: згинатися і розгинатися, бо ти ніколи не цурався жодної роботи. Ти навіть по 40 снарядів на війні тягати на собі не гребував. Бо ти з тих вояків, яких мобілізували 2014 року в 51 ОМБР. І саме за твоєю спиною опинилися найгарячіші точки Сходу – Волноваха, Савур-Могила, Амвросіївка, Щастя. Саме тобі випало працювати на великогабаритній військовій техніці, розвозити різні боєприпаси. Зокрема й носити важкий метал на собі. Не було часу думати про те, що людські суглоби на таке не розраховані. І що колись тобі захочеться стати на коліна перед своєю вагітною дружиною, щоб послухати, як там маля – але навіть цього ти зробити не зможеш…», – розповіла волонтерка. 

За її словами, коли здоров’я почало давати збій, у шпиталях Вадиму ставили діагноз «защемлення нерва», робили блокади, але очікуваного результату це не давало. Після тривалого обстеження лікарі-травматологи вирішили: терміново замінити обидва кульшові суглоби. 

 Знову хочеться чуда. Великого чуда малої пожертви, яка здатна одній людині, що тягала на собі снаряди, повернути здоров`я. Дітям – тата. Дружині – чоловіка, господаря, годувальника родини. Хіба він не заслужив? Хіба всі, хто зазнав таких втрат – не варті найкращого

Вадим не просто пройшов війну в найбільш трагічних її моментахє. Після демобілізації був на контрактах в кількох різних бригадах з останнім місцем служби в місті Дубно, потім – прикомандирований до Луцька. Військовий, звільнений за станом здоров`я, отримав ІІ групу інвалідності. Здавалося мав би отримувати виплати, щоб, не вдаючись до сторонньої допомоги, придбати якісні дороговартісні протези. Але йому дали ІІ групу інвалідності як цивільному, а не захиснику України.

Вадиму необхідна термінова операція із заміни двох кульшових суглобів. Вартість одного з них становить 72 тисячі гривень (Німеччина). Операцію проведе ортопед-травматолог, професор Адріан Філь на базі Волинської обласної клінічної лікарні у відділенні ортопедії і травматології. Важливо, що операцію із заміни двох суглобів проводитимуть одномоментно. Після того на Вадима чекатиме реабілітація.

«… Знову хочеться чуда. Великого чуда малої пожертви, яка здатна одній людині, що тягала на собі снаряди, повернути здоров`я. Дітям – тата. Дружині – чоловіка, господаря, годувальника родини. Хіба він не заслужив? Хіба всі, хто зазнав таких втрат – не варті найкращого?», – пише Наталія Ариванюк і просить небайдужих допомогти чоловіку фінансово.

Кошти можна переказати Вадиму за номером: 516874272152536 9 (Отримувач Вадим Тимчиишин).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024