На реконструкцію горохівської школи не вистачає коштів

06 Вересня 2017, 13:44
1893

Під час чергової наради з питань соціально-економічного розвитку області, що відбулась 5 вересня 2017 року, говорили про дефіцит коштів на школу у Горохові.

Так, про стан використання коштів ДФРР у 2017 році поінформував заступник начальника – начальник планово-технічного відділу управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслав Наумчик.

– На 22 інвестпроекти загалом було передбачено 148 мільйонів 683 тисячі гривень. З них кошти державного фонду – 113 мільйонів 128 тисяч гривень, та кошти співфінансування із місцевих бюджетів – 35 мільйонів 554 тисячі гривень. Усього станом на сьогодні в область надійшло 52 мільйони 842 тисячі гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку, як і було передбачено згідно з розписом на серпень місяць. Станом на 4 вересня по Державному фонду касові видатки склали 27 мільйонів 378 тисяч гривень, крім того по місцевому бюджету – 25 мільйонів 463 тисячі гривень. На рахунки управління капітального будівництва облдержадміністрації надійшло 43 мільйони 768 тисяч гривень, касові видатки становлять 22 мільйони 637 тисяч гривень, з них освоєно – 5 мільйонів 884 тисячі гривень та надано аванс на суму 16 мільйонів 753 тисячі гривень. Залишок на рахунку складає 21 мільйон 131 тисяча гривень, – доповів Сергій Наумчик.

Також з інформації Сергія Станіславовича щодо ходу реалізації кожного проекту стало відомо, що загалом роботи виконуються згідно з планом. Єдиними проблемними питаннями є дефіцит коштів на реалізацію двох об’єктів: школи у селі Вербка Ковельського району та місті Горохові. Тож голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував при здачі об’єктів по ДФРРу, які будуть реалізовані у 2017 році, економію коштів, в першу чергу, направити на школу у Вербці.

Нагадаємо, що по фонду ДФРРу цьогоріч запланована реконструкція Горохівської ЗОШ І-ІІІ ступеня ім. Франка з добудовою їдальні та залу для занять хореографією по вул. Лисенка 

У планах цього року завершити та здати в експлуатацію: спортзал у школі села Седлище Любешівського району, школу в селі Заброди Ратнівського району, школу в місті Горохові, та завершити утеплення школи в Голобах. Перехідними на наступний рік залишаються три об’єкти – школи в Осівцях, Любохинах та Вербці.

– У нас сьогодні два головних питання по ДФРРу: перше – це дефіцит коштів по Вербці і друге – це дефіцит коштів по Горохову. У дефіциті маємо мінус 7 мільйонів гривень. Давайте працювати разом із місцевими структурами влади, об’єднаними територіальними громадами для того, щоби ми кошти винайшли до кінця року і закрили це питання, – наголосив Володимир Гунчик.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром