Пройшов завершальний етап презентації екомаршруту «Волинський спадок»

27 Липня 2021, 16:58
Фото з презентації маршруту 980
Фото з презентації маршруту
Пройшов завершальний етап презентації історико-культурного екомаршруту «Волинський спадок». 
Про це повідомляють на сторінці Волинська фундація у фейсбуці. Учасники презентації пройшли по маршруту Цумань – Цуманська пуща – Деражне.
 
На офіційній частині презентації виступили керівниця ГО «Волинська фундація» Анна Данильчук, заступник Цуманського селищного голови Микола Фень, директор Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Віталій Деркач.
 
 
Після офіційного відкриття відвідали Цумань – волинське селище, центр територіальної громади, де на туристів чекала екскурсія місцевими пам'ятками. Серед цікавинок Цумані – Свято-Покровська церква 1843 року, Костел Святого Аргентина, зведений у 1936 році за кошти останнього олицького ордината Януша Радзивілла
З природних об'єктів – гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення «Путилівка», яка простягається на 15 кілометрів вздовж однойменної річки, а також мальовниче озерце Безодня, з яким пов'язані цікаві та таємничі легенди.
 
 
Наступним об'єктом стала Цуманська пуща – національний природний парк, до складу якого входить ряд менших об'єктів природно-заповідного фонду. Працівниками Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» була проведена цікава екскурсія в урочищі Богуславка, під час якої туристи дізналися корисну інформацію про різноманіття тваринного світу пущі.
 
 
Деражне стало третім пунктом призначення. Гостей з вітальним словом зустрів голова місцевої громади Олександр Лукашець, а краєзнавець та історик Олександр Профорук провів екскурсію пам'ятками давнього містечка. В Деражному побачили незначні залишки руїн палацу графа Потоцького, Хрестовоздвиженську церкву 1824 року, будівлю костелу початку ХІХ століття та давнє католицьке кладовище. 
 
Завершилась екскурсія на мальовничій пам'ятці природи Горинські крутосхили, вдовж якої проходить сучасний кордон між Волинською та Рівненською областями.
 

Історико-культурний екомаршрут «Волинський спадок» реалізує ГО Волинська Фундація у партнерстві з Українською Природоохоронною Групою – UNCG, як проєкт підтриманий в рамках конкурсної програми «Культура+» від Українського культурного фонду.
 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024