Петро Панчук у рідній Лобачівці готує новий шедевр

29 Липня 2021, 11:13
Петро Панчук 1990
Петро Панчук

Народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, провідний актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Петро Панчук знову приїхав у відпустку додому в рідну Лобачівку

Про це повідомляє «Волинь».

На батьківщині Петра Фадейовича зараз гостює кіногрупа з Києва, яка продовжує зйомки стрічки «Деміург» про життя всенародного кумира родом із невеликого села на Волині.

Дев’ять років тому Петро Панчук створив у сільському НД «Просвіта» театральний колектив.

Приїжджаючи в чергові відпустки, допізна режисерував відомі спектаклі «Мартин Боруля» Івана Карпенка-Карого, «Земляки» Василя Шукшина, «Тев’є-молочник» Шолом-Алейхема, «Мину Мазайла» Миколи Куліша  й знамениту «Баладу про Степана».

Останню  він звершив як автор і постановник, щоб  увічнити пам’ять заслуженого працівника культури України, Почесного громадянина Волині Степана Кривенького.

Сільський театр, в актори якого Петро Панчук запросив односельчан-хліборобів, учителів, студентів, учнів, швидко здобув визнання «народний колектив», овації київської публіки та багато схвальних відгуків у пресі.

Цими днями в сільському клубі знову вечорами відбуваються репетиції. Невдовзі Петро Панчук-режисер подивує лобачівців і гостей села постановкою жарту на одну дію «Ведмідь» Антона Чехова. Його вибрав невипадково, бо в цій комедійній п’єсі є ролі лише для трьох виконавців.

Зібрати селян-акторів у жнивну пору щороку важче, а часу відпустки залишилося обмаль, тому у всіх охочих буде знову унікальна можливість побачити неперевершену гру на сцені в селі Лобачівка самого Петра Панчука, який перевтілиться у поручика артилерії у відставці Григорія Степановича Смирнова.

Роль поміщиці Олени Попової зіграє Людмила Панчук, а слугою Лукою, без перебільшення, всі будуть раді бачити артистичного гумориста, керівника театрального колективу НД «Просвіта» Андрія Корнейка.

«Поки що все «йде» дуже добре. Встигаємо з костюмами, робимо музичний супровід», - розповів  Петро Панчук.

Виставу планують показати 8 серпня.

Читайте також: Лобачівські «панчуківці» представили прем'єру «Балади про Степана». ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024