Поради на здоров'я: як восени вберегтися від недуги

24 Вересня 2017, 13:08
Фото ілюстративне 1757
Фото ілюстративне

Грип чи ГРВІ - не найприємніше, що може статися. Головний біль, нежить, біль у горлі - все це вибиває зі звичного ритму життя й знесилює. Потрібно змінювати свої плани та лікуватися. Район. Горохів підготував для Вас декілька порад, як уберегтися від застуди восени.

1. Вдягайте теплі речі. Під час переохолодження відбувається спазм судин слизової оболонки носа. Цей призводить до зниження місцевого імунітету.

2. Не перегрівайте приміщення. Зволожуйте повітря і частіше провітрюйте кімнати. Тоді для вірусів буде несприятливе середовище.

3. Частіше періть одяг. Деякі віруси можуть осідати на речах і бути заразними протягом деякого часу.

4. Руки хворого – джерело інфекції. Уникайте рукостискань в сезон застуд. Використовуйте рукавички, коли треба будь-що взяти в громадських місцях. Особливу увагу зверніть на дверні ручки і поручні в міському транспорті.

5. Руки хворого – джерело інфекції. Уникайте рукостискань в сезон застуд. Використовуйте рукавички, коли треба будь-що взяти в громадських місцях. Особливу увагу зверніть на дверні ручки і поручні в міському транспорті.

6. При перших симптомах грипу – слабкість, сухий кашель, висока температура – відразу звертайтеся до лікаря і починайте лікування. Не починайте приймати ліки без призначень фахівця.

Коментарі
22 Вересня 2021, 17:25
А я намагаюся фруктів побільше їсти, морсів пити, ну і мед - куди ж без нього. Iнфлюцид, додатково за порадою свого терапевта восені підключаю. До речі, дуже дієвий засіб - два роки приймаю десятиденним курсом, і навіть не чхаю в сезон грипу. Загалом, такі нехитрі, але дуже дієві запобіжних заходів.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024