Волинські газовики вчились у турецьких спеціалістів

17 Серпня 2021, 13:16
Волинські газовики вчились у турецьких спеціалістів Реклама 671
Волинські газовики вчились у турецьких спеціалістів

Фахівці турецької компанії «NTG Plastik» провели тренінг із монтажу пластикових газопроводів, що можуть працювати з воднем та іншими синтетичними газами.

Практикуватися та розвиватися у сфері технологій зварювання поліетиленових труб до Рівного приїхали інженерно-технічні працівники з «Вінницягазу», «Хмельницькгазу», «Житомиргазу» та «Волиньгазу». Про це Бізнес.Район повідомила пресслужба ТОВ «Волиньгаз Збут».

 «NTG Plastik» уже понад 40 років виготовляє деталі для з’єднання пластикових газопроводів у 65 країн світу. З Регіональною газової компанією турецькі виробники співпрацюють упродовж останніх 1,5 років. Тож керівник зовнішньоекономічної діяльності Ебубекір Біга та керівниця технічних проєктів Ілкай Караоглан продемонстрували особливості терморезисторного зварювання.

 «Із фітінгами «NTG Plastik» наші зварювальники працюють щодня, тому таке навчання – чудова можливість підвищити рівень якісного зварювання. «Волиньгаз» активно долучається до інноваційних методів РГК. Технологічний процес зварювання труб за допомогою сполучних деталей потребує постійного вдосконалення майстерності, проте цей метод нині найактуальніший», - зазначив головний інженер АТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський.

Інтеграція досвіду виробників продукції, яку українські газовики використовують у своїй роботі,  дасть можливість ефективно продовжувати редизайн газових мереж. Адже це в свою чергу допоможе скоротити витрати технологічного газу.

Нагадаємо, що торік у серпні Волинь увійшла до п'ятірки областей, де провели експеримент із запуску «зеленого» водню в газорозподільну систему. Такі тестування водню вже провели на навчально-тренувальних майдаенчиках у Житомирській, Івано-Франківській, Дніпропетровській і Харківській областях.

Читайте також: Вартість газу для клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут» залишиться незмінною
Експерти сподіваються досягти широкого використання водню та на заміну ним інших видів енергії до 2050 року. Схожі проєкти вже працюють у кількох європейських країнах, зокрема в Італії, Данії, Нідерландах, Великій Британії, Німеччині.

Водневий проєкт РГК рухає Україну до енергетичного успіху! Зокрема, в дослідженні  Energy Community зазначили, що водневий проєкт РГК є найбільшою науково-дослідницькою програмою в Україні. Результати цієї програми РГК дозволять безпечно транспортувати газоводневі суміші до споживачів, що зробить можливим перехід України до водневої енергетики. Водень може зробити Україну енергетичним лідером Європи.

Читайте також: «Волиньавтогазу» продадуть ділянку на вулиці Героїв УПА у Луцьку

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024