На Горохівщині створять три ОТГ

03 Жовтня 2017, 11:13
2389

 У понеділок, 2 жовтня,  у Горохівській РДА відбулася нарада, в ході якої обговормлм актуальне питання щодо реалізації в районі Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»

Нарада відбулася за участі заступника голови районної ради Віталія Клемби, заступника начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Віктора Яремчука, начальника управління фінансів райдержадміністрації Валентини Ковальчук, Мар’янівського селищного голови Миколи Климчука, начальників окремих відділів та управлінь райдержадміністрації.

Під час засідання було охоплено широке коло питань з проведення децентралізації,  роз’яснено порядок формування самодостатніх громад, переваги та перспективи, які отримає об'єднана територіальна громада. Це і можливість формування та управління бюджетом, планування місцевого економічного розвитку та територій, функціонування сфер соціальної допомоги, первинної охорони здоров’я, середньої, дошкільної та позашкільної освіти, культури та фізичної культури й спорту та інше.

Віктор Яремчук наголосив, що Перспективним планом формування територіальних громад Волинської області передбачено 74 об’єднані громади. Постановою Кабінету Міністрів України спроможними визнано 52, у тому числі 3 об’єднані громади у Горохівському районі.

«Процес об’єднання територіальних громад неминучий, реформуватися необхідно не заради реформи, а задля подальшого розвитку та покращення якості життя громадян. Це дасть можливість створити нову організацію влади на місцевому рівні», - наголосив Валентин Малиновський.

Окрім того, на нараді підтримано ініціативу про створення Мар’янівської ОТГ.

26 вересня 2017 року депутатами Мар’янівської селищної ради затверджено результати громадських слухань щодо підтримки ініціативи депутатів по створенню об’єднаної територіальної громади з центром в смт. Мар’янівка, до складу якої увійдуть Бранівська, Бужанівська, Галичанська, Скригівська та Цегівська сільські ради.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024