Несвоєчасна оплата за газ може призвести до припинення газопостачання

26 Серпня 2021, 17:05
Заборгованість за газ Реклама 613
Заборгованість за газ

Заборгованість клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», за спожитий газ наразі складає 357 мільйонів гривень.

Тільки лучани боргують 163 мільйонів гривень з цієї суми. Ковельчани недоплатили за блакитне паливо понад 36 мільйонів гривень, мешканці Нововолинська – 29 мільйонів гривень. Про це Бізнес.Район повідомляють у пресслужбі АТ «Волиньгаз».

У період дії карантину «Волиньгаз Збут» не ініціював припинення газопостачання та не нараховував штрафи та пеню за невчасну оплату.

Однак, відповідно до змін в законодавстві, припинення надання житлово - комунальних послуг, в тому числі й газопостачання, через неоплату забороняється лише тоді, коли на території регіону встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. В іншому випадку постачальники енергоресурсів мають право припинити надання послуг споживачам, які мають заборгованість. Про це йдеться в Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж» від 15.07.2021 №1657.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, ТОВ «Волиньгаз Збут» закликає клієнтів сплачувати за газ вчасно. А щоб зменшити навантаження на гаманець в опалювальний період – підключатися до тарифу «Твій газ Рівномірний платіж». Така пропозиція допоможе розподілити фінансове навантаження рівними частинами протягом року і зменшити суми у платіжках в опалювальний період.

Тариф «Твій газ Рівномірний платіж» вже обрали понад 2 200 клієнтів компанії.

Серед них переважають волиняни, які мають індивідуальне газове обладнання.

Детальнішу інформацію про тариф можна дізнатися за посиланням https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua/ чи у будь-якому відділенні ТОВ «Волиньгаз Збут».

Читайте також: Акціонерне товариство «Волиньгаз» запустило відеопроєкт, присвячений економіці України

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024