У Горохові відсвяткували 30 років Незалежності України

26 Серпня 2021, 13:30
День Незалежності України 942
День Незалежності України

У Горохові до Дня Незалежності України відслужили молебень у Свято-Вознесенському храмі міста Горохова, відкрили пам’ятний знак воїнам-афганцям, новий сквер з фонтаном, який буде гарною прикрасою міста та зоною відпочинку для горохівчан, пройшов яскравий фестиваль «Струни душі», відбулася мистецька програма, нагородили найактивніших жителів Горохівської громади, співали караоке «по-горохівськи», демонстрували відеоролики і танцювали на запальній дискотеці.

Про це повідомляють у Горохівській міській раді.

У День Незалежності на Пагорбі Слави міста Горохова відкрили пам’ятний знак воїнам-афганцям. В урочистому відкритті взяли участь Горохівський міський голова Віктор Годик, депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк, заступник голови Луцької райдержадміністрації, голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, голова Горохівської районної спілки учасників війни в Афганістані Ігор Шешко, горохівчани та гості міста. Обряд освячення здійснив клірик Свято-Вознесенського храму Горохова отець Петро Щомак і хористи церкви.

Відбувся творчий фестиваль для осіб з інвалідністю «Струни душі». Захід приурочили до 30-річчя Незалежності України. Він відбувся вже всьоме. Цього разу обласний фестиваль «Струни душі» для людей із інвалідністю відбувся у Горохівській спортивній школі імені Олександра Баламута. Його ініціювала і заснувала президент благодійної місії «Сонце любові» Ольга Дубінська. Дійство відкрили пані Ольга й начальник Управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров'я Горохівської міської ради Ігор Довмат. Учасники свята танцювали, співали, декламували вірші. Деякі глядачі дійства навіть підготували плакати на підтримку артистів.

 

У 30-ту річницю Незалежності України новий фонтан з'явився у міському сквері неподалік ставка. Його спорудили здебільшого за кошти благодійників та меценатів. На відкритті новозбудованої окраси міста, окрім міського голови Віктора Годика та місцевих жителів, були присутні й гості з польського міста-побратима Гурово-Ілавецьке, які приїхали привітати горохівчан з головним святом нашої держави. Тут встановили унікальний виріб – «крісло щастя», викуване з 84 кінських підков, вік яких сягає в глибину XVII-XX століть.

У День Незалежності у місті пройшла фотовиставка «30 років Незалежності України», виставка картин «Мальовнича Україна». Працювали фотозони, виставка-ярмарок, майстер-клас з гончарства, боді-арт, малюнок на асфальті).

На урочистій частині святкування 30-ї річниці Незалежності України гості з польського міста-побратима Пшенислав-Яцик Костка (бурмістр), Анджей Воробєць (секретар міста), Едвард Дримух (інспектор з управління нерухомістю, будівництва та інвестицій міста Гурово-Іловецьке), Даніель Фердич (директор будинку соціальної допомоги) привітали горохівчан з головним святом нашої держави. Горохівський міський голова Віктор Годик і секретар міської ради Наталія Ковальчук під мелодії духового оркестру вручили пам’ятні нагороди і квіти з нагоди Дня Незалежності України найактивнішим жителям громади. Після чого розпочався  святковий концерт «Тобі, Україно, тобі, Європейська державо», у якому проявили свої таланти учасники художньої самодіяльності Горохівської територіальної громади.

Для містян і гостей проходило караоке «по-горохівськи», де всі бажаючі могли продемонструвати свої пісенні таланти. Під відкритим небом відбувся показ відеороликів про громаду «Я знаю неймовірне місце». Вечір закінчився під запальну дискотеку гурту «Відлуння» і «Зорепад».

У всіх закладах освіти і культури Горохівської територіальної громади також пройшли заходи приурочені до 30-ї річниці Незалежності України.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024