Горохівщина: дітей, які опинилися у важких життєвих умовах у школах харчують безкоштовно

11 Жовтня 2017, 10:08
1881

У Горохівській РДА обговорили питання харчування дітей, які не належать до пільгових категорій, але в силу життєвих обставин опинились у важких умовах.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації Віктор Білик повідомив, що у загальноосвітніх навчальних закладах району харчується 130 дітей, що не відносяться до пільгових категорій, але опинилися в складних життєвих обставинах, 7 дітей - переселенців, 30 дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО. 

Про це інформує відділ з питань внутрішньої політики, інформаційної діяльності та технологій апарату райдержадміністрації

На харчування цих дітей на 2017 рік заплановано 18600 гривень. Вартість харчування однієї дитини в день становить 6.50 грн. Харчування дітей у школах здійснюється відповідно до норм харчування дітей, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».

Гаряче харчування у школах району налагоджене завдяки коштам відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, міських, селищних та сільських рад, батьків. При постачанні продуктів харчування для організації дитячого харчування перевага надається місцевим виробникам. Закупівля продуктів харчування відділом освіти, молоді та спорту проводиться відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі». 

Продукти харчування та продовольча сировина надходять до навчальних закладів разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість і зберігаються протягом усього навчального року. Активну роль в організації харчування учнів відіграють батьківські комітети, які виділяють кошти на придбання продуктів. Харчоблоки шкільних їдалень забезпечені достатньою кількістю столового і кухонного посуду, технологічним обладнанням, дезинфікуючими та миючими засобами. З розглянутого питання дано ряд доручень.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024