Горохівчани можуть безкоштовно перевірити гриби на радіацію

11 Жовтня 2017, 14:55
1576

Горохівчани можуть безкоштовно перевірити гриби на вміст радіонуклідів у лабораторіях ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Про це йдеться на сайті центру.

Тому ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» ще раз нагадує, що в області щорічно реєструється значний відсоток випадків перевищення норм вмісту цезію-137 в дикорослих грибах. Так вже на початку жовтня цього року фахівцями санітарно-гігієнічної лабораторії Маневицького міжрайонного відділу ДУ «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України» в пробах грибів, які відібрані в лісовому масиві поблизу с.Велика Яблунька Маневицького району виявлено  перевищення норм вмісту радіонуклідів Cs-137.

Крім того, фахівцями лабораторії ЕМП та інших фізичних факторів ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» при проведенні моніторингу по вмісту радіонуклідів  в дикорослій  харчовій сировині було виявлено гриби з перевищенням норм вмісту  цезію-137 з Старовижівського району, який не ввійшов до переліку радіаційно-уражених внаслідок аварії на ЧАЕС.

Тому рекомендуємо мешканцям, які використовують лісову сировину для приготування харчових страв проводити в ній  дослідження по визначенню вмісту радіонуклідів (безкоштовно) в лабораторіях ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та його територіальних відділів і отримати поради фахівців щодо її правильної технологічної обробки.   

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024