У Горохові відбулися урочистості з нагоди Дня Захисника України

13 Жовтня 2017, 19:26
4860

Віднедавна осіння Покрова Пресвятої Богородиці вміщує в собі визначне календарне свято – День захисника України, День українського козацтва та 75-річниця створення УПА. 

З цієї нагоди в актовому залі центральної районної бібліотеки відбулись святкові урочистості «Героїв країна – моя Україна» за участі в.о.голови, керівника апарату райдержадміністрації Людмили Косюк,  заступника голови районної ради Віталія Клемби, представників трудових колективів, духовенства, учасників УПА та бойових дій на Сході України. Квіти, слова вдячності, спогади…Така атмосфера панувала під час відзначення державних свят. 


 

Звертаючись до учасників зібрання посадовці зазначили, що 14 жовтня – це не тільки величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке пов’язано з боротьбою за свободу та порятунком від ворогів, а й загальнонаціональне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. День Захисника України та День українського козацтва – це справжнє єднання поколінь! 


 

Славні бойові традиції минулого відроджуються у нинішніх захисниках рідної землі, які ведуть боротьбу з російським агресором, що посягнув на східні рубежі нашої держави. Багато воїнів загинуло, багато було поранено. З поля бою не повернулося й  наші земляки. Керівники району та міста також висловили слова подяки військовослужбовцям, волонтерам, всім хто доклав чималих зусиль для підтримки обороноздатності нашого війська та побажали міцного здоров’я, злагоди, миру та Божого благословення. Полеглих героїв вшанували хвилиною мовчання, вихованці дитячого зразкового гурту-студії «Кобзарик»  поклали квіти до Символічного Хреста-пам’ятника «Борцям за волю України».


 

Своє мистецтво зі сцени дарували патріотичними піснями, поезіями, сценками про козаків аматори РНД «Просвіта», художні колективи району, викладачі та учні музичної школи.



 

Коментарі
14 Жовтня 2017, 14:02
Таке враження, що на планеті-Земля - ПСИХУШКА!САТАНА ПАНУЄ НЕ НА ЖАРТ !!!! АГРЕСІЯ і зло в душах людей. МИ НЕ ЛЮДИ НА ПЛАНЕТІ, А нелюди стали. Головнокомандуючі -Президенти усіх країн світу ПЛАНЕТИ хочуть воювати. (в дитинистві в війни не награлись, і все їм мало територій і багатства! )А страждає просте населення їхніх країн. Війни- ЦЕ СМЕРТІ, КРОВ, СЛЬОЗИ, ІНВАЛІДи, ВТРАТА РІДНИХ І БЛИЗЬКИХ ЛЮДЕЙ !!!! НЕ Я АБО ХТОСЬ ІНШИЙ З ЖИТЕЛІВ ЗЕМНОЇ КУЛІ ОГОЛОШУЄ ВІЙНУ , А ТІ ХТО ПРИ ВЛАДІ КРАЇН світу! І ВОНИ Б МАЛИ ЗА КРУГЛИМИ СТОЛАМИ ДОМОВЛЯТИСЯ ПРО МИР І ПЕРЕМИР'я, А ВОНИ НАвпаки НАКАЗУЮТЬ БРАТИ ЗБРОЮ АРМІЇ ЇХНЬОЇ КРАЇНИ В РУКИ І ЙТИ в ІНШІ КРАЇНИ з ВІЙНОЮ, А НЕ МИРОМ, ГОРЕ-ПРЕЗИДЕНТИ І ГОРЕ-ВЛАДА В КРАЇНАХ СВІТУ !!! КРАЩЕ ПОГАНИЙ МИР І ПЕРЕМИР'Я,ніж війни і клацання зброєю. МИРУ В УКРАЇНІ І НА ПЛАНЕТІ-ЗЕМЛЯ !!!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024