Мер Горохова переймає в Австрії досвід поводження з твердими побутовими відходами

08 Жовтня 2021, 14:19
Мер Горохова переймає в Австрії досвід поводження з твердими побутовими відходами 880
Мер Горохова переймає в Австрії досвід поводження з твердими побутовими відходами

Міський голова Віктор Годик з робочим візитом перебуває в Австрії, де вивчає найкращі практики Австрії відносно поводження з твердими побутовими відходами, їх утилізацією та перспективами вирішення цього питання на території громади.

Про це повідомляють на сайті Горохівської громади.

Попередньо в Україні відбулися дві зустрічі із директором підприємства «Гігаджоуль» Крістіаном Чернером, котрий має 40-річний досвід в цій галузі, апробований в Австрії.

У ході зустрічей запропонували підійти до цього болючого питання громади  комплексно і розробити стратегію поводження з побутовими відходами. Зокрема, рекультивувати існуюче сміттєзвалище, провести інформаційну кампанію з сортування сміття серед населення та побудувати сучасний центр сортування і утилізації побутових відходів – так це бачить австрійський підприємець.

Підприємство «Гігаджоуль» може взяти в експлуатацію будь-яку ділянку землі (орієнтованою площею 7 гектарів) та поетапно будувати сучасний центр утилізації відходів з компостним заводом і сортувальною станцією.

А це своєю чергою має вирішити питання утилізації сміття на території не тільки Горохівської громади, створення нових робочих місць і в кінцевому результаті додаткове наповнення бюджету.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром