Горохівським школярам розповіли про важливість правильного вибору професії

22 Жовтня 2017, 17:06
1841

У середу,18 жовтня, фахівцями Горохівського районного центру зайнятості Людмилою Цимбалюк та Юлією Дроган провели профінформаційний урок для учнів випускних класів ЗОШ І-ІІІ ст. Гімназія м. Горохів на тему «Твоя майбутня професія».

Учнів ознайомили з ситуацією на ринку праці та послуги служби зайнятості. Фахівці служби наголосили, що вибір професії – це велика відповідальність. Бо наприклад велика кількість молодих людей при виборі професії гоняться за престижністю та модою, не розуміючи до кінця навіть, які посадові обов’язки вони будуть виконувати.

В першу чергу обрана професія повинна відповідати рисам характеру, бо якщо людина не любить спілкуватися з оточуючими, вона точно не зможе працювати вчителем або лікарем, а творча людина не зможе бути бухгалтером. Майбутні випускники розуміють престижність робітничих професій, що працюючи на виробництві можна заробляти на рівні офісного працівника, а в деяких випадках навіть більше. 


 

Під час заходу було проведено профорієнтаційне опитування учнів навчального закладу по методиці визначення інтелектуального потенціалу та було проведено заповнення відповідних анкет. 29 учнів мали змогу самовизначитися у професії до душі та у подальшому життєвому шляху, врахувати таланти в різних галузях науки, техніки, виробництва. Адже вибір професії – це один з важливих складових умов людського щастя.

Горохівський РЦЗ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39