У Берестечку пройшов перший фестиваль громад новоутвореного Луцького району

13 Жовтня 2021, 15:11
У Берестечку пройшов перший фестиваль громад новоутвореного Луцького району 926
У Берестечку пройшов перший фестиваль громад новоутвореного Луцького району

У Берестечку 12 жовтня відбувся районний фестиваль «В єдності наша сила».

Він пройшов напередодні великих свят – Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників і захисниць України, Дня Українського козацтва та Річниці створення Української Повстанської Армії. Про це повідомляють на сайті Луцької РДА.

Фестиваль розпочався з громадської панахиди за участі митрополита Луцького і Волинського Михаїла, що відбувся у Свято-Троїцькому соборі міста.

Далі учасники та гості фестивалю відвідали Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» – основний меморіальний комплекс козацької слави України, який знаходиться між селами Пляшева та Острів. Присутні вшанували подвиг полеглих козаків та поклали квіти до пам’ятного монументу на честь загиблих героїв Берестецької битви.

У центрі Берестечка гості фестивалю мали змогу оглянути виставки військової старовинної зброї часів козачини і до сьогодення, а також презентаційні намети та імпровізовані етнохати, представлені громадами Луцького району. У музеї міста представлена виставка світлин вояків УПА з архіву колишнього КДБ, а у фойє будинку культури - виставка (арт-галерея) робіт місцевої художниці-майстрині Ганни Бойко-Дергай. 

Концертна частина фестивалю розпочалася з виступу духового оркестру Центру культури та національної пам’яті. Далі святкову програму продовжили народні та аматорські колективи територіальних громад Луцького району. 

У святі взяли участь 14 громад новоутвореного Луцького району Волинської області. Це перший, великий фестиваль громад нового району. Захід організувала Луцька райдержадміністрація за підтримки Берестечківської міської ради та територіальних громад Луцького району.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024