Берестечко: безробітні чоловіки пройшли навчання та отримали спеціальнісь тракториста

24 Жовтня 2017, 13:19
3129

У п`ятницю, 20 жовтня, у ПТУ №27 міста Берестечко відбувся екзамен з професійної підготовки за професією «тракторист – машиніст сільськогосподарського, (лісогосподарського) виробництва».

Під час якого іспит складали 10 слухачів з числа безробітних Горохівського районного центру зайнятості.

«Перелічити усі обов’язки тракториста не легко. Для нього протягом цілого року є робота. У тракторі втілилась споконвічна мрія хлібороба - знайти собі надійного помічника у нелегкій селянській праці. Трактор не просто виконує якусь одну роботу. Поєднуючись з іншими сільськогосподарськими машинами і знаряддями, він щоразу перетворюється: з плугом він орач, з причепом - транспортний засіб, з комбайном - збиральна машина…», - такими словами розпочав іспит викладач Наталія Нижник.

Представник роботодавця ТЗОВ «Волинь Агро» привітав слухачів із завершенням навчання і побажав успішного складання іспиту. Також наголосив, що професія тракториста є дуже важливою на ринку праці, повідомляє прес-служба Горохівсього РЦЗ.

Протягом навчання слухачі досконало щоденно вивчали конструкцію трактора, його вузлів, як кваліфіковано та своєчасно виконувати регулювальні роботи і технічне обслуговування, вміло виявляти та усувати несправності в процесі експлуатації та на практичних заняттях вдосконалювали здобуті теоретичні знання. Адже професія висококваліфікованого тракториста є гарантією працевлаштування, бо потреба в цих робітниках постійна, особливо у сільській місцевості.

Оскільки безробітні навчалися на замовлення роботодавців, відповідно до укладених договорів, тому кожен забезпечений гарантованим місцем праці.
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024