Василь Слапчук отримав Міжнародну літературну премію

21 Жовтня 2021, 09:36
Василь Слапчук 546
Василь Слапчук

Поет та письменник Василь Слапчук отримав Міжнародну літературну премію «Дон Кіхот» за книгу «Роман&Роман».

Про це журналісти Район.Культура дізналися з особистої сторінки автора в фейсбуці.

«Книга «Роман&Роман» оприявлює безмір і велич літератури та незнищенність людського духу», – зазначено у Дипломі переможця.

«Дякую всім причетним! І тим, хто видав книгу, і тим, хто її відзначив. А читачам – добра та успіхів», – написав Василь Слапчук у дописі.

Довідково. Василь Слапчук народився 23 грудня 1961 року в селі Новий Зборишів Горохівського району. Після закінчення Лобачівської середньої школи навчався професії шліфувальника у Технічному училищі № 1 міста Луцька, після якого працював на автозаводі «Комунар» в Запоріжжі.

Служив в Афганістані. 4 червня 1981 року отримав контузію, коли БМП підірвалася на міні. Від госпіталізації відмовився, зоставшись на бойовій позиції. 18 червня 1981 року під час штурму бази моджахедів в ущелині Тора-Бора був тяжко поранений.

Закінчив факультет української філології Луцького педадогічного інституту імені Лесі Українки. Кандидат філологічних наук 2011 року Кандидатська дисертація: «Національний образ світу у творчості поетів-шістдесятників (М. Вінграновський і А. Вознесенський)».

Голова Комітету Міжнародної ліьтературної премії імені Григорія Сковороди.

Член Комітету з Міжнародної літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024