Сказ: Горохівщина у зоні ризику

03 Листопада 2017, 10:30
1635

У районі загострилася епідемічна ситуація щодо сказу тварин.

За останні 2 роки половину випадків сказу виявляли саме у свійських тварин, як свідчать дані ветеринарної служби (у 2016 році цей показник склав 57%, у 2017 – 50% від усіх підтверджених).

На сьогодні сказ виявили у 20 свійських тварин у Володимир-Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Луцькому, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та м. Ковелі. До переліку цих районів належить і Локачинський, – інформує ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Лікарі Волинського обласного лабораторного центру радять щеплювати проти сказу своїх улюбленців. А постраждалим від укусів тварин – не відмовлятися від щеплень та виконувати рекомендації лікарів. Це єдиний запобіжний захід та можливість вберегтись від сказу.

Також лікарі застерігають про небезпеку контактів з підозрілими на сказ тваринами, особливо свійськими. Якщо ж такий контакт відбувся, то варто негайно звернутися до медичної установи за місцем проживання.

Нагадаємо, що постраждалі від укусів невідомими (або дикими) тваринами повинні проходити курс профілактичного антирабічного лікування (авт. вакцина проти сказу).

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024