Берестечко: рятувальники розповіли вихователям про правила безпеки під час пожежі у садочку

08 Листопада 2017, 18:52
2058

Рятувальники Горохівського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели інструктаж з вимог безпеки життєдіяльності з педагогами та персоналом дошкільного навчального закладі міста Берестечка.

Працівники ДСНС окреслили вихователям ситуацію щодо випадків загибелі на пожежах дітей, зазначивши, що до нещасть зазвичай призводила необачність дорослих, які залишають малолітніх дітей без нагляду, а також ігнорують елементарні протипожежні правила.

Рятувальники закликали педагогів прививати культуру безпечної поведінки своїм вихованцям. Зокрема поінформували про те, що у випадку пожежі, яка застала дітей у приміщенні, ті можуть заховатися у шафі, під столом чи деінде. Так поводяться й діти, які вчиняють пожежу, бавлячись сірниками. Тож закликали педагогів пояснювати малюкам, що від пожежі заховатися неможливо, натомість необхідно якнайшвидше виходити з приміщення і кликати на допомогу дорослих.

Особливу увагу під час профілактичного заходу приділили роз’ясненню вимог безпеки під час виявлення підозрілих предметів, що можуть бути вибухонебезпечними. Рятувальники надали рекомендації щодо першочергових дій та окреслили основні фактори ризику та типові помилки громадян у таких ситуаціях.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024