На Горохівщині будують корівники на 1800 голів худоби

10 Листопада 2017, 01:24
5138

Будівництво новітнього тваринницького комплексу, аналогів якому немає в Україні, широко розгорнулося у ПОСП імені Івана Франка (Горохівський район).

Будівництво розпочали в липні 2016 року. Отже, новозбудований тваринницький комплекс ПОСП ім.І.Франка складається з 4 подвійних тваринницьких приміщень на 256 корів кожен, доїльного залу, родильного залу та 2 площадок для сухостійних тварин. Загалом, проектна потужність даного комплексу – 1800 голів дійного стада.

1

1

 

Щодо ідеї створення даного тваринницького комплексу, то власник Олег Тарарай зазначив, що проектували об’єкт використовуючи виключно практичні навички, які були зібрані з різних технологій та перевірені досвідом іноземних ферм, а також сміливі рішення, на які досі ніхто не наважувався. Жоден діючий проект не був використаний для цього будівництва, оскільки не відповідав баченням амбіційного та креативного керівника ПОСП ім.І.Франка.

Даний комплекс є унікальний економією на будівництві. Первинне фінансове навантаження на одне скотомісце в два рази нижче, аніж на традиційних існуючих комплексах в Україні. Все це за рахунок здешевлення конструкцій та технологій утримування тварин. Відповідно і окупність проекту набагато швидша.Але, найважливіше те, що дані умови утримування максимально відповідають потребам корів та підвищують їх продуктивність.

Директор Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко під час робочої поїздки підкреслив, що відвідання даного комплексу справляє позитивне враження, додає оптимізму у розвитку молочної галуззі області та побажав Олегу Тарараю подальших успіхів у втіленні амбітних планів.

1

1

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром