«Електронна автостанція»: на Волині розробляють е-програму для міжміського транспорту

03 Грудня 2021, 14:39
Е-програма 545
Е-програма

Незабаром в області реалізують проєкт зі створення електронної оплати проїзду в приміських автобусах та міжміському транспорті.

Мета програми – надати можливість пасажирам приміським та міжміських рейсів придбати квитки без черг на автостанції, не виходячи з дому переглянути наявність вільних місць та рейсів за допомогою телефону. Про це йдеться на сторінці у фейсбуці Волинської облдержадміністрації.

Із запровадженням е-квитка кожен волинянин зможе оплачувати проїзд в безготівковій формі. Це не тільки зробить роботу перевізників прозорішою, а й зробить побут мешканців Волині комфортнішим.

За інформацією департаменту інфраструктури ОДА, на сьогоднішній момент вже відбулись переговори з низкою потенційних розробників, триває активне опрацювання технічного забезпечення програми. Презентацію проєкту планують здійснити наприкінці року.

Одна з вимог програми – стала вартість квитка у транспорті різних компаній перевізників, адже на сьогодні ціна проїзду на одному і тому ж міжміському маршруті варіюється до 10 відсотків різниці.

Отож, незабаром Волинь приєднається до електронної системи відслідковування міжміського та приміського транспорту, якою зможуть скористатися усі власники смартфонів та персональних комп’ютерів через програму «Електронна автостанція».

Читайте також: З луцькими перевізниками, які ігнорують графік руху, розриватимуть договори

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024