588 випадків незаконної вирубки дерев: на Волині повідомили ситуацію за рік

19 Грудня 2021, 18:04
588 випадків незаконної вирубки дерев: на Волині повідомили ситуацію за рік 676
588 випадків незаконної вирубки дерев: на Волині повідомили ситуацію за рік

За  11 місяців 2021 року у волинських  лісах зафіксовано 588 випадків незаконної порубки. 117 із них передано в поліцію.

Про це повідомили на сторінці Волинського лісництва.

Крім майже 1000 працівників державної лісової охорони, працює 14 груп оперативного реагування, що створили спеціально для посилення цієї роботи.

У Маневицькому лісгоспі є одна постійно діюча мобільна група. В разі надзвичайної ситуації можливе збільшення груп охорони, з числа працівників лісового  господарства.

Рейдові виїзди проводять цілодобово, щоб уникнути незаконних рубок у лісі. Кожне зрубане дерево повинно мати документи. Контролюють  рейдові групи і  питання дотримання перевезення деревини та її реалізації. Працівники держлісохорони мають право складати адмінпротокол на лісопорушників. 

Аби довести в суді злочин, лісова охорона має при собі  бодікамери та інше сучасне  технічне оснащення, яке значно полегшило роботу із виявлення злочинів.

Специфіка роботи лісової охорони ще в тому, щоб розуміти правову базу і в застосування підходів до порушників, компетентності документального оформлення до правоохоронних органів.

В цьому регіоні лісівникам додалось роботи з нелегальним видобутком бурштину, адже такі дії бурштинокопачів не лише порушують закон, а й екосистему регіону, яку потім складно відновити. Після таких самовільних робіт  ділянки спустошуються.

Лісівники намагаються використовувати кожен клаптик землі з користю. Навіть площа під лініями електропередач  відведена під вирощування ялинок, які згодом реалізують населенню перед  новорічними святами.

Усім бажаючим придбати додому зелену красуню, майстер лісу допомагає з вибором, ялинки тут на будь-який смак та гаманець.

Місцеве населення вже звикло до того, що лісова охорона цілодобово контролює порядок у своєму господарстві, тож знають, що краще не порушувати закон.

Працівники лісової охорони  закликають  населення  допомагати у виявлення правопорушників у лісі, адже  гарний волинський ліс –  це злагоджена  робота на всіх рівнях.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024