Волинські школи отримали дев’ять нових автобусів

20 Грудня 2021, 18:03
Нові автобуси 750
Нові автобуси

Навчальні заклади Волині отримали ще дев’ять шкільних автобусів. 20 грудня 2021 року голова ОДА Юрій Погуляйко вручив ключі від нових та сучасних транспортних засобів представникам територіальних громад області.

Про це Бізнес.Район дізнався на сайті Волинської ОДА.

Нові автобуси попрямували до Берестечківської, Вишнівської, Голобської, Головненської, Камінь-Каширської, Луцької, Маневицької, Рожищенської та Сереховичівської громад.

«В області з кожним роком збільшується шкільний автопарк для зручного та якісного довезення дітей до освітніх закладів. На сьогодні він налічує 246 транспортних одиниць, – зазначив Юрій Погуляйко.

Для навчальних закладів Волині в цьому році передбачені 19 шкільних автобусів. На їхню закупівлю виділили кошти із державного бюджету в сумі понад 18 мільйонів гривень, а також забезпечили 50-ти відсоткове співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

 

Чотири транспортні засоби передали раніше для навчальних закладів Вишнівської, Маневицької, Затурцівської та Городищенської громад і уже забезпечують безпечне, регулярне і безоплатне перевезення учнів та педагогів. З них три – спеціальні, обладнані для перевезення дітей з інвалідністю.

Окрім того, ще 6 освітніх закладів отримають шкільні автобуси.

До слова, з 2003 року в Україні діє Державна цільова соціальна програма «Шкільний автобус». Держава щороку виділяє значний фінансовий ресурс для придбання шкільних автобусів, які значно покращують умови підвезення до місця навчання і у зворотному напрямку. На закупівлю такого транспорту у 2022 році Волинська область уже отримала 25 мільйонів гривень.

Читайте також: «Ковідна» тисяча – на благодійність: у Луцьку гроші із «Вітраж Вікенду» віддадуть на боротьбу з раком

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024