«Я не просив компенсації у голови Волинської ОДА», – Василь Рижук

23 Листопада 2017, 20:42
4674

Cкульптор Василь Рижук спростував інформацію, що він нібито просив у Володимира Гунчика компенсації за проект «Квітучий прапор України».

Новина з офіційного сайту Ківерцівської РДА облетіла чи не усі волинські ЗМІ, у якій йшлося, що Василь Рижук на прийомі в голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика просив компенсувати йому фінансові витрати за його 19-річну працю, а саме висівання та догляд за квітами на узбіччях доріг Волинської області.

«Я не просив ніякої компенсації. Мета моєї зустрічі з головою Волинської ОДА — посприяти проекту «Квітучий прапор України».  При можливості, принаймні за цей рік, оплатити виконані роботи та обговорити реалізацію цього проекту на майбутнє», – зазначає Василь Рижук.

На підтвердження своїх слів заслужений діяч мистецтв демонструє письмове звернення до Володимира Гунчика. 

Починаючи з 2002 року, митець за свої кошти сіє на узбіччях доріг чорнобривці і декоративні соняшники.

«Вам може здатися, що це все дуже просто, та повірте мені це несолодкий труд: підготовка ґрунту, посів, садіння, прополювання від бур’янів, полив у спекотний період, обкошування, прибирання сухих стебел, збирання насіння. Насамперед, я прийшов просити фінансової допомоги, тому що нині мені складно утримувати такий кілометраж дороги за свій кошт, а не тому, що мені хтось винен, чи я шукаю методи розбагатіти. Самому справлятися фінансово з цією справою надалі буде важко», – пояснює Василь Рижук.

Загальна протяжність засіяних квітами доріг за 19 років становить майже 500 кілометрів. Якщо волинська влада не виділить допомогу, то митець, за якого словами, буде продовжувати цю справу, з огляду своїх фінансових можливостей.

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39