На Волині очікують наступну хвилю коронавірусу

06 Січня 2022, 16:28
На Волині очікують наступну хвилю коронавірусу 551
На Волині очікують наступну хвилю коронавірусу

Попри те, що наразі фіксується зниження кількості випадків захворювання на COVID-19, менш як за два місяці очікують чергову хвилю коронавірусу.

Про це стало відомо під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та вакцинальної кампанії в області, пишуть Волинські новини.

Зі слів заступниці директора ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Надії Костирки, минулого року чергова хвиля припала на кінець зими – початок весни. Таку ситуацію на Волині прогнозують і у 2022-му.

«Роблячи епідпрогноз, можна говорити про те, що черговий підйом захворюваності можна очікувати, як і минулого року в кінці лютого – на початку березня. Аналізуючи попередні хвилі, з кінця лютого 2021 року фіксувався підйом захворюваності», – пояснила вона.

Нагадуємо, з 30 грудня Волинь перейшла із червоної до жовтої зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Проте обмеження для невакцинованих громадян залишаються тими ж самими. Єдина відмінність між жовтою та червоною зонами – відвідування закладів у жовтій зоні дозволяється з жовтим ковід-сертифікатом.

 Читайте також: Україна вводить бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком 60+

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024