Як не загубити дитину в натовпі: поради для батьків

06 Січня 2022, 11:25
Як не загубити дитину в натовпі: поради для батьків 514
Як не загубити дитину в натовпі: поради для батьків

Управління муніципальної варти зібрало кілька порад, як не загубити дитину в натовпі та що робити, якщо все ж втратили її з поля зору.

Про це йдеться на сторінці Муніципальної варти Нововолинська.

Якщо плануєте йти у місця, де є скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг, у натовпі міцно тримайте її за руку.

Поговоріть з малюком, поясніть, що натовп – не місце для ігор, тому не слід відволікатися та відходити чи відбігати від батьків без попередження.

Завчасно перевірте, чи знає вона своє та ваше прізвище та ім'я, номер телефона одного з батьків. Про всяк випадок покладіть у кишеню дитини записку з цими даними.

Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо дитина вийде за межі встановленої геолокації.

Обов’язково потренуйте у вигляді гри вдома, ситуації, коли дитина губиться — вона має чітко знати, як діяти.

Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася, голосно кликати на допомогу.

Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою — це працівники муніципальної варти, поліція, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.

Дитина має знати, що не можна нікуди йти з чужою людиною, що б їй не говорили й не обіцяли.

Ніколи не лякайте дитину працівниками у формі (муніципали, поліція). У дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до службовців.

«Шановні жителі громади, будьте пильними, не залишайте малолітніх дітей без нагляду навіть на мить. Якщо ж трапилося так, що дитя загубилося, не зволікайте, одразу повідомляйте до муніципальної варти та поліції», – йдеться у повідомленні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024