Фахівці громад практикувалися у визначенні розміру освітньої субвенції

09 Січня 2022, 14:03
Субвенція 440
Субвенція

Представники територіальних громад Волинської, Рівненської, Тернопільської, Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей заходу України взяли участь в онлайн-семінарі щодо визначення розміру освітньої субвенції на 2022 рік.

Захід організувала команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Волинській області.

На які статті можна використовувати залишки освітньої субвенції? Чи можна дофінансовувати нестачу освітньої субвенції з місцевого бюджету? Як здійснювати оплату праці вихователям групи продовженого дня? Ці та низку інших питань, пов’язаних з розрахунком освітньої субвенції, розглядали освітяни разом з Сергієм Пазюком, експертом з освіти «U-LEAD з Європою». Модератором заходу виступив Андрій Погорілий, радник із питань децентралізації та місцевого самоврядування.

«Сьогоднішній захід відображає запити від громад. Правильний обрахунок освітньої субвенції важливе питання. Ми системно підходимо до роботи з громадами, тому організували захід з такої тематики», – зауважив Анатолій Пархом’юк, керівник регіонального офісу U-LEAD у Волинській області.

Робота в рамках заходу проходила у форматі запитань-відповідей. Зазначимо, що представники громад, при реєстрації на захід, залишали запитання для експерта. Зокрема громад цікавили запитання щодо:

  •  розміру доплати за престижність
  •  розрахунку фінансового нормативу бюджетної забезпеченості одного учня
  •  оплати праці вихователям групи продовженого дня
  •  використання залишків освітньої субвенції тощо.

Сергій Пазюк розповів про систему фінансування освітньої галузі в Україні в умовах реформування освіти та нового адміністративно-територіального поділу. Експерт продемонстрував освітянам низку нормативно-правових актів та документів, які регламентують питання фінансування освітніх закладів. Детально аналізувалася формула розрахунку освітньої субвенції.

Читайте також: Волинські громади отримають підтримку у розробці стратегій розвитку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024