Горохівський художник пише серію картин про рідне місто

11 Січня 2022, 09:29
Горохівський художник пише серію картин про рідне місто 628
Горохівський художник пише серію картин про рідне місто

Уродженець міста Горохів, художник Юрій Домовєсов розпочав роботу над серією картин про рідне місто, куди чоловік повернувся з Одеси, де прожив останні 30 років.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповів художник, його надихають маленькі вулички Горохова, якими бігав у дитинстві, знайомі краєвиди та цікаві будівлі. Юрій Домовєсов відтворює на полотні сучасну архітектуру міста, а також пише краєвиди Горохівщини зі старих фотографій і листівок.

60-річний чоловік створює картини у своїй майстерні, проте щодня виходить на вулиці міста, аби зробити ескізи.

«Про Горохів мало чого було написано на полотні, то я так стараюсь. Є Горохів, якого вже немає, є старі фотографії і я хочу зробити таку ретроспективу, свіжі роботи. Коли є сонечко, я не можу сидіти вдома, біжу на пленер і знаходжу якісь такі місця», – зазначив волинянин.

Чоловік розповів, що його батька був репресували за радянських часів, тому отримати художню освіту у рідному місті не міг. Переїхав до Одеси, де працював у художніх майстернях, вчився у різних митців, захопився дизайном. У 90-х Юрій розробляв етикетки до перших товарів, які почали виготовляти в незалежній Україні, розмальовував будівлі, годинами малював море.

«У Горохові такий інтерес, що я просто затремтів. У місті, коли працював над етюдом підходять молоді хлопці, пригощають мене водою солодкою, смаколиками. В Одесі такого не бачив», – розповів Юрій Домовєсов.

У колекції художника Юрія Домовєсова є пейзажі, портрети, графіка та дружні шаржі. Також чоловік розписує стіни й творить дизайни, власноруч робить рами для картин і мольберти.

Скільки картин намалював – не рахує. Каже, що хотів би у майбутньому влаштувати виставку пейзажів рідного міста.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024