Шклинь: Борисо-Глібський храм відзначив своє 5-річчя

28 Листопада 2017, 13:49
6722

24 листопада, минуло  5 років від дня освячення нового Свято-Борисо-Глібського храму села Шклинь. 

Відзначили цю подію урочистим Богослужінням, яке очолив благочинний Горохівської округи,  настоятель Хрестовоздвиженського храму села Ярівка протоієрей Валерій Пилипчук, - йдеться на сайті Горохівського благочиння.

Йому співслужили настоятель місцевого храму протоієрей Олександр Фідрін та священики з сусідніх парафій. Божественна Літургія була надзвичайною, торкнулася найпотаємніших струн людських сердець. Молитвами, піснеспівами возносилися хвала, честь і вдячність Богу в храмі, який відзначає своє 5-річчя.

До відома, Божий храм у селі Шклинь був побудований ще у 1864р.  На місці старої Борисоглібської церкви, в якій, через аварійний стан, неможливо було звершувати богослужіння, парафіяни разом зі своїм настоятелем вирішили побудувати новий храм, який у 2012 році й освятив покійний митрополит Ніфонт.

Під час богослужіння лунала особлива молитва за мир у нашій країні.

Супроводжувалася святкова Літургія  співом хору священиків та місцевим хором, які радували присутніх своїм прекрасним співом.

Відбувся і хресний хід навколо храму, який закінчився подячним молебнем, після якого благочинний протоієрей Валерій звернувся до парафіян зі словом повчання та побажав, щоб храм завжди залишався для них джерелом духовності, де вони підноситимуть свої молитви до Господа, а також єднатимуться із Ним у Святій Євхаристії.

Настоятель храму протоієрей Олександр Фідрін подякував духовенству, жертводавцям і всім присутнім за щирі молитви, їх любов до святого храму та за розділену радість 5-ліття храму від  дня його освячення. Священик побажав, щоб Всемилостивий Господь, молитвами св. страстотерпців Бориса і Гліба і заступництвом Пресвятої Богородиці, послав Своє благословіння і мир усьому нашому побожному народу.



1

1





1

1






























 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024