Сенкевичівка: чому в місцевій амбулаторії закрили аптечний пункт

03 Лютого 2022, 10:08
Чому в Сенкевичівці закрили аптечний пункт 590
Чому в Сенкевичівці закрили аптечний пункт

Жителі восьми сіл Городищенської громади просять повернути аптечний пункт, який був у Сенкевичівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Про це розповіла Суспільному жителька селища Лариса Гачкевич.

Аптечний пункт в медзакладі не працює з початку року.

Чому на відсутність аптеки в амбулаторії скаржаться жителі Сенкевичівки

Як розповіла жителька селища Сенкевичівка Тамара, аптека в селі є, проте аптечний пункт, який діяв у приміщенні амбулаторії, дозволяв пацієнтам придбати усе необхідне, не виходячи з медзакладу.

«Призначили і одразу поруч аптека. Купив, як було раніше, ідеш до дому і одразу лікуєшся. Або було таке, що треба одразу капати, рятувати людину», – говорить жінка.

В амбулаторії нині працюють сімейний лікар, стоматолог, 4 медичних сестри та лаборант, обслуговують тут майже 2 тисячі дорослих та дітей. Зі слів завідувачки амбулаторії Надії Юзвик, медперсонал теж щодня користувалися послугами аптечного пункту.

Чому аптечний пункт в амбулаторії не працює

У попередньої аптеки, яка розташовувалася в приміщенні амбулаторії, завершився термін оренди приміщення. Нині Горохівський ЦПМСД оформляє угоду на співпрацю з державним підприємством «Волиньфармпостач». Про це повідомила керівниця Горохівського центру первинної меддопомоги Галина Майко.

«В нас практикується відкриття аптечних пунктів згідно «трьохсторонньої угоди» між мною, як виконувачем обов'язків директора, працівником їхньої установи, який згідний працювати, і директором «Волиньфармпостач», – каже Галина Майко.

Чи відновить роботу аптека

Закупівлю ліків профінансують до 6 лютого, після чого аптечний пункт в амбулаторії села Сенкевичівка запрацює, – розповіла Суспільному голова Городищенської тергромади Світлана Соколюк,

Йдеться про суму у 10 тисяч гривень. «Її вистачить, щоб забезпечити людей капаннями, і щоб люди одразу купили собі ліки», – додала виконувачка обов'язків директора Горохівського ЦПМСД Галина Майко.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024